Διόδια«Φωτιά» είναι οι νέες αυξήσεις στην τιμή των διοδίων καθώς σε μερικούς σταθμούς, η τιμή θα έχει αύξηση ακόμη και 2,5 ευρώ!

Ορατό είναι το ενδεχόμενο από το 2023 θα δούμε σημαντικές αυξήσεις στα διόδια όλης της χώρας.

Μέχρι τώρα, οι τιμολογιακές αναπροσαρμογές ήταν περιορισμένες ακόμα και με αρνητικές μεταβολές λόγω χαμηλού πληθωρισμού.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες που έχει επιδεινωθεί το οικονομικό περιβάλλον και ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει σε υψηλά επίπεδα, το υπουργείο Μεταφορών για πρώτη φορά είναι αντιμέτωπο με γενναίες αναπροσαρμογές.

Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι έχει ξεκινήσει η σχετική ζύμωση με τις εταιρείες παραχώρησης, με το υπουργείο να επιδιώκει οι εταιρείες να απορροφήσουν μέρος των αυξήσεων προκειμένου να μην φτάσουν μεγάλες ανατιμήσεις διοδίων στους χρήστες.

Αυτό σημαίνει ότι αν οι εταιρείες έχουν περιθώριο αναπροσαρμογών από τις αρχές του χρόνου για τα διόδια, στόχος είναι να αναπροσαρμοστούν κάτω από τα επίπεδα του πληθωρισμού.

Οι ανατιμήσεις εφόσον ενεργοποιηθούν θα ξεκινήσουν από τα 20 λεπτά, μέχρι και άνω των 2,5 ευρώ για τις μεγάλες κατηγορίες, αυτές των φορτηγών.

Για παράδειγμα, η τιμή διοδίου στην Ολυμπία Οδό για τα ΙΧ στο σταθμό Ελευσίνας είναι σήμερα 2,10 ευρώ, αν εφαρμοστεί η αύξηση 10% θα πάει 2,31 ευρώ, ενώ για τα φορτηγά θα πάει 8,36 ευρώ από 7,60 ευρώ.

Πηγή: xristika.gr

Προηγούμενο άρθροΤρία κορίτσια που δεν αδιαφορούν-Η μία είναι Κεφαλονίτισσα (εικόνες)
Επόμενο άρθροΣτανίτσας: “Απόψε μπορεί να χάσαμε όμως Εμεις συνεχίζουμε” (εικόνες)