Διονύσης Λυκούδης: Το ‘’ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” βρίσκεται στη Ζάκυνθο για να αποδείξει ότι κρατάμε το λόγο μας και τις υποσχέσεις μας

«Το ταξίδι είναι κάτι λιγότερο από μία ώρα ενώ έχουμε και χαμηλότερες τιμές»

«Στη γραμμή της Ζακύνθου – Κυλλήνης, δίνουμε μάχη με άνισους όρους» 

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ON LINE του  IonianRadio.gr  ο Διονύσης Λυκούδης (Κefalonian Lines)

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του

Γοητεύομαι πολύ με τη δημιουργία και στα πλαίσια αυτά και στο προσωπικό μου πεδίο της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και μιας και έχω θέση αντιδημάρχου προσπάθησα αυτή τη 5ετια και φέραμε ανατρεπτικά αποτελέσματα στο νησί μας στην οδοποιία, στην αφαλάτωση στο Αργοστόλι, στην καθαριότητα. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πόσιμο νερό πιστεύω στο Αργοστόλι.

ΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ βρίσκεται στη Ζάκυνθο για να αποδείξει ότι κρατάμε το λόγο μας και τις υποσχέσεις μας . Τα λόγια μας είναι λόγια που επέχουν θέση συμβολαίου. Ήρθαμε το 2013 και από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι… έλεγαν ότι στο τέλος θα φύγουμε, Πολλαπλασιάστηκαν τα άσπρα μαλλιά μου και είμαστε ακόμη στη Ζάκυνθο και μάλιστα με αναβαθμισμένο πλοίο, πολύ ανώτερο σε ταχύτητα και ασφάλεια από το ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Άρα οι Κασσάνδρες που ξεστόμισαν ότι θα είμαστε διάττοντες αστέρες αποδείχτηκαν ψεύτες και αληθινή βγήκε η εταιρεία μας.
Στη γραμμή της Ζακύνθου – Κυλλήνης, δίνουμε μάχη με άνισους όρους. Έχουμε φέρει ένα νέο πλοίο αξιώσεων που είναι και το γρηγορότερο . Ταξιδεύει με ταχύτητες που θα αυξηθούν και σε μια εβδομάδα το ταξίδι θα είναι κάτι λιγότερο από μία ώρα ενώ έχουμε και χαμηλότερες τιμές
Όμως το πλοίο για πχ φεύγει στις 8μισυ το πρωί. Μισή ώρα πριν φεύγει ένα άλλο πλοίο. Κάτι ανάλογο γίνεται και το απόγευμα. Πάντα η ανταγωνίστρια εταιρεία προηγείται κατά 30 λεπτά. Αυτό δεν είναι επιλογή μας. Είναι απλά όλα στο βωμό…. Κάποιοι τα κατασκεύασαν για να μας αναγκάσουν να φύγουμε. Κάνουμε προσπάθεια για την αναβάθμιση το νησιού και επί 5 χρόνια αντιπαλεύουμε .
Θέλω να πω στη κοινωνία της Ζακύνθου ότι πρέπει να μας στηρίξουν γιατί αλλοίμονο αν δεν μπορέσουμε να αντέξουμε . θα το πληρώσουν πανάκριβα. . είναι ανάγκη να υπάρχουμε εκεί και πρέπει να στηριχτεί η Kefalonian Lines
Έχω μια στενοχώρια… Τη Κυριακή ήρθα στη Ζάκυνθο. Ο πλοίαρχος έμπαζε ένα νέο πλοίο στο λιμάνι. Φύγαμε με μία μικρή καθυστέρηση. Ένα νέο πλοίο έρχεται στο νησί σας και έρχεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη του νησιού που η ανακατασκευή του έφτασε στα 2.5 εκατομμύρια. Ευρώ. Κανένας τοπικός παράγοντας δεν ήρθε έστω για τους τύπους να μας πει καλή εμπορική δραστηριότητα και να ευχηθεί καλές θάλασσες. Αντί αυτού το πρώτο πράγμα που συναντήσαμε ήταν να έρθει στο γραφείο μας ένα πρόστιμο για καθυστέρηση απόπλου
Κάποιοι δε θέλουν τη παρουσία μας εκεί. Έχουμε υποστεί δίωξη προκειμένου να καταφέρουμε να αντέξουμε. Δίνουμε απίστευτη μάχη για να καταφέρουμε να κρατήσουμε την υπόσχεση μας «ήρθαμε για να μείνουμε»
Αναφέρομαι στους θεσμικούς παράγοντες.
Η μάχη είναι άνιση τόσο όσο αφορά το υπουργείο και τα δρομολόγια όσο και τους θεσμικούς παράγοντες
Όμως η κοινωνία μας βλέπει με άλλο μάτι και το νιώθουμε.
Η Kefalonian Lines, δεν φεύγει από τη Ζάκυνθο. Είναι ο τόπος μας και την αγαπάμε. Στη Κεφαλονιά δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Είναι θεμιτές οι επιχειρήσεις από τη Ζάκυνθο. Πρέπει να σταματήσει η ιδιότυπη δίωξη στο λιμάνι της Ζακύνθου. Πάνω από όλα είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας.
Όσο η πολιτική ηγεσία θέλει να ευνοεί μία εκ των δύο εταιρειών αυτό πάντα θα υπάρχει. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό δεν εξυπηρετεί κανέναν.
Το θέμα είναι ότι έχουμε 2 πανέμορφα νησιά που τα έχει ευλογήσει ο Θεός . Δεν πρέπει να βανδαλίζουμε αυτή την ανάπτυξη αυτών των 2 νησιών. Δεν είναι ανάπτυξη να φεύγει ο πολίτης στις 8 και στις 8μισυ.
Οι πολίτες και οι ταξιδιώτες θα καταλάβουν γρήγορα ότι τη διαφορά θα την καλύπτουμε λόγω της ταχύτητας. Ακόμη και αυτό θα το ακυρώσουμε στη τάξη. Αδιαφορώντας για το κοστολόγιο των καυσίμων θα ταξιδεύομε με μεγάλες ταχύτητες.

Ο καθένας βλέπει τι συμβαίνει, αξιολογεί τι γίνεται…. Ο νοών νοείτο.
Το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ επειδή έχουν ακουστεί πολλά στο επίπεδο της παραφιλολογίας να ταξιδέψουν έστω μία φορά για να καταλάβουν ότι αναβαθμίσαμε τη γραμμή. Μιλάμε για ένα πλοίο θαλασοβάπορο που θα γράψει ιστορία. Θα έρθει η ώρα όταν όλα θα σταματάνε αυτό να εκτελεί δρομολόγια. Θα το αγαπήσουν οι ζακυνθινοί και είμαι βέβαιος ότι θα πάρει το κομμάτι της κίνησης που του ανήκει.
Η κόρη μου είναι φαν του νησιού της Ζακύνθου, μου έλεγε ότι αξίζει να ταξιδεύει στη Ζάκυνθο για να αναβαθμίσει τις συγκοινωνίες του νησιού. Όλο το ντιζάιν είναι δικό της. Το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται και η ίδια στη Ζάκυνθο.
Τα παιδιά στα γραφεία τη ς Ζακύνθου δίνουν καθημερινή μάχη, υπηρετών την εταιρεία αλλά και το νησί διατηρώντας τον υγιή ανταγωνισμό. Τιμάνε την Kefalonia Lines με την ύπαρξη τους.
Το μεγαλύτερο ποσοστό πληρώματος του ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ είναι από τη Ζάκυνθο

Αναδημοσίευση από: https://www.zantepress24.gr