Δολοφονία Καραϊβάζ: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση – Εταιρεία δολοφόνων δείχνουν τα νέα στοιχεία

Οκτώ μήνες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεσή του, οι έρευνες αποκαλύπτουν πιθανή διασύνδεση με την λεγόμενη Greek Mafia και «συμβόλαια θανάτου» που οδήγησαν και στο θάνατο επαγγελματιών της νύχτας.

Σε οργάνωση επαγγελματιών εκτελεστών, που αναλαμβάνουν έναντι αμοιβής «συμβόλαια θανάτου» οδηγούνται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την δολοφονία Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του, που συγκλόνισε τον περασμένο Απρίλιο το πανελλήνιο.

Οι νέες πληροφορίες δείχνουν στην κατεύθυνση εταιρείας δολοφόνων με έδρα το εξωτερικό, η οποία μάλιστα ενδέχεται να συνδέεται και άλλες τρεις υποθέσεις ανθρώπων που είχαν σχέση με κυκλώματα της νύχτας, συγκεκριμένα του Βασίλη Στεφανάκου, του Δημήτρη Μάλαμα και του Μανώλη Καραγιάννη.

Οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η εκτέλεση του δημοσιογράφου φαίνεται να έχει κοινά σημεία με τις άλλες τρεις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την realnews.gr, οι έρευνες υποδεικνύουν αλλοδαπούς, κυρίως Βαλκάνιους, οι οποίοι έχουν «επαφές» με σκοτεινά κυκλώματα στην Greek Mafia και το προφίλ τους είναι συγκεκριμένο, με σημαντικότερα «προσόντα» τους την εκτελεστική δεινότητα, αλλά κυρίως την εξασφάλιση της σιωπής τους και την απόλυτη προσήλωσή τους στον άγραφο νόμο της «ομερτά».

Όπως αναφέρεται, οι εκτελεστές μπορούν να σβήνουν εύκολα τα ίχνη τους, καθώς περνούν τα ελληνικά σύνορα, εκτελούν την αποστολή τους και έπειτα διαφεύγουν άμεσα από τη χώρα μας.Δολοφονία Καραϊβάζ

Στις περιπτώσεις που ερευνώνται, οι εκτελεστές φαίνεται πως είχαν κοινό modus operandi, ιδιαίτερα όσον αφορά τα δίκυκλα που χρησιμοποίησαν για την προσέγγιση του στόχου και για τη διαφυγή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποθέσεις όπου συναντώνται πολλές ομοιότητες με την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ αφορούν τις δολοφονίες ανθρώπων που είχαν σχέση με κυκλώματα της νύχτας, συγκεκριμένα του Βασίλη Στεφανάκου, του Δημήτρη Μάλαμα και του Μανώλη Καραγιάννη.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι δράστες χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτες για να πλησιάσουν τα θύματά τους και για να διαφύγουν. Σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα δίκυκλα δεν βρέθηκαν ποτέ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι έμπειροι εκτελεστές δεν χρησιμοποιούν κλεμμένα δίκυκλα, αλλά νόμιμες μηχανές μεγάλου ή μικρού κυβισμού, οι οποίες είτε είναι κρυμμένες σε κάποιο κρησφύγετο, είτε κυκλοφορούν κανονικά από τους νόμιμους κατόχους τους. Δηλαδή, στις νόμιμες μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούν, τα μέλη της εταιρείας δολοφόνων πλαστογραφούν πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όμοιο δίκυκλο και στη συνέχεια, αφού έχουν ολοκληρώσει την αιματηρή τους επίθεση, φτάνουν στο κρησφύγετό τους ανενόχλητοι, αλλάζουν τις πλαστές με τις κανονικές πινακίδες της μηχανής και πλέον κυκλοφορεί ο νόμιμος κάτοχος κανονικά, αφού βέβαια έχει εισπράξει το αντίτιμο για την εξυπηρέτηση που έκανε. Δολοφονία Καραϊβάζ

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην περίπτωση του Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος εκτελέστηκε τον Νοέμβριο του 2019 στο Χαϊδάρι από αγνώστους που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, η οποία θεωρείται ως η πλέον χαρακτηριστική όσον αφορά τους εκτελεστές από το εξωτερικό.

Και σε αυτή την περίπτωση, η μοτοσικλέτα με την οποία προσέγγισαν το θύμα τους από το αντίθετο ρεύμα της λεωφόρου Αθηνών οι δύο επαγγελματίες εκτελεστές δεν βρέθηκε ποτέ, όπως βέβαια και το Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν για να εκτελέσουν τον λεγόμενο και «τραπεζίτη της νύχτας». Μάλιστα, εκείνη την εποχή, σε ένα από τα αποκαλυπτικά του ρεπορτάζ για τη νύχτα και για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ., ο Γιώργος Καραϊβάζ ανέφερε πως οι εκτελεστές του Μάλαμα είχαν έρθει από το εξωτερικό και είχαν πληρωθεί με ποσό που ξεπερνούσε τα 100.000 ευρώ.

Στην περίπτωση δε του δημοσιογράφου, επίσης οι εκτελεστές ήταν δύο, ενώ δεν έχει ακόμα εντοπιστεί το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν, αλλά ούτε και το δρομολόγιο της διαφυγής τους.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως το σκούτερ που χρησιμοποίησαν μπορεί να κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας με τον κανονικό και νόμιμο αριθμό κυκλοφορίας του. Και στις άλλες δύο περιπτώσεις δολοφονιών που συνεξετάζονται, η πρακτική παραμένει η ίδια. Δολοφονία Καραϊβάζ

Ωστόσο, στην περίπτωση των δύο άλλων ανθρώπων που είχαν σχέση με τα κυκλώματα της νύχτας, του Βασίλη Στεφανάκου αλλά και του Μανώλη Καραγιάννη, φαίνεται πως υπήρξε σύμπραξη Ελλήνων και αλλοδαπών. Δηλαδή, οι Ελληνες ανέλαβαν βοηθητικούς ρόλους, με παρακολουθήσεις και ομάδα υποστήριξης των εκτελεστών.

ΠΗΓΗ: REALNEWS