Δολοφονία στην Ανδραβίδα: Δεν τους σκότωσα για τα χρήματα αλλά για κάτι πιο σοβαρό – Τι είπε ο δικηγόρος του 60χρονου

«Δεν θυμάμαι τι έγινε με τα παιδιά», επανέλαβε ο 60χρονος που ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ξανά την Τετάρτη – Τι υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισής του για την τετραπλή δολοφονία στην Ανδραβίδα που συγκλόνισε το πανελλήνιο – Κυνικός ο 60χρονος είπε σε αστυνομικό: «Βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά»

Ο δολοφόνος της Ανδραβίδας ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Ο 60χρονος κατηγορείται για την τετραπλή δολοφονία και συγκεκριμένα των δύο γονέων και των μικρών παιδιών του, με την ιατροδικαστική έκθεση να αναφέρει ότι πυροβόλησε τους γονείς και έπνιξε τα παιδιά τους.

Οπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 60χρονου, Σπύρος Ανδριόπουλος, (τον διόρισε το κράτος), «ο πελάτης μου δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον» και «δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του και λυπάται πολύ». Στο ερώτημα εάν έδωσε στον ίδιο μια απάντηση για τις δολοφονίες των δύο μικρών παιδιών, ο συνήγορος υπεράσπισής του ανέφερε, σύμφωνα με το patrisnews, πως, όπως ισχυρίζεται και στην ομολογία του, «δεν θυμάται» ενώ παραδέχεται πως σκότωσε το ζευγάρι… όμως, όπως λέει, «ο λόγος δεν ήταν τα χρήματα, αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό».

«Δεν θυμάμαι τι έγινε με τα παιδιά»

Ο δολοφόνος της Ανδραβίδας, κατά τη μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, φορούσε μάσκα, και κουκούλα, και με σκυμμένο το κεφάλι, μπήκε γρήγορα μέσα στο κτήριο. Στις ανακοινώσεις που έγιναν την περασμένη Κυριακή από την Αστυνομία, έγινε γνωστό πως δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί, επειδή ο δράστης χρησιμοποίησε μαξιλάρι και πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα θύματά του.

Όσον αφορά στις δολοφονίες των δύο βρεφών της οικογένειας, ηλικίας δύο και τριών ετών αντίστοιχα, ο 60χρονος δεν τους έχει ομολογήσει ενώ κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στη συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς. Το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι «δεν έχει συγχώρεση για αυτό».

«Αν μπορείς, βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά» είπε σε αστυνομικό

Ο δολοφόνος της Ανδραβίδας είχε απίστευτο θράσος. Μπορεί να ομολόγησε με τον πιο κυνικό τρόπο ότι σκότωσε τους γονείς και τα δύο παιδιά τους για λίγα ενοίκια, όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτά… Ζητούσε από τους αστυνομικούς να τον βοηθήσουν να πέσει στα… μαλακά, κάτι που φαίνεται από τα νέα στοιχεία που παρουσιάζει το pelop.gr.

Ο 60χρονος, Δ.Β., που ήταν ο σπιτονοικοκύρης της οικογένειας, ήταν γνωστός στους γείτονές του στην Ανδραβίδα. Στο παρελθόν είχε πυροβολήσει έναν γείτονά του 7 φορές, ήταν γνωστό το πάθος του για τον τζόγο και οι απόψεις που είχε για τους Ρομά. Ετσι, μετά το άγριο φονικό στην Ανδραβίδα, οι αστυνομικοί σχεδόν αμέσως έστρεψαν τις έρευνές τους στον 60χρονο, του οποίου τα ίχνη αγνοούνταν μετά τις τέσσερις δολοφονίες. Γι’ αυτό και ήθελαν με κάθε τρόπο να τον συλλάβουν.

Οπως αναφέρει το pelop.gr, ο 60χρονος που είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της οικογένειας, ήθελε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να το σκάσει στο εξωτερικό. Κι αυτό γιατί ήθελε να πάρει χρήματα, ταυτότητα και ταξιδιωτικά έγγραφα και να ξεφύγει… Τον συνέλαβαν όμως οι αστυνομικοί προτού εξαφανιστεί. Συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Το θράσος του 60χρονου μετά τις δολοφονίες στην Ανδραβίδα

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κατάσχεσαν από το σπίτι του 60χρονου 15.000 ευρώ. «Μου πήρατε τα λεφτά… Γιατί μου τα πήρατε;», φώναζε ο 60χρονος σε αστυνομικό. Δεν ήταν μόνο αυτό, όμως, που έκανε ο 60χρονος. Απευθυνόμενος στον ίδιο αστυνομικό, του είπε: «Αν μπορείς, βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά». Ο 60χρονος μπορεί να ομολόγησε τις δολοφονίες αλλά, όπως φάνηκε, ήθελε να τη… γλιτώσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, ο 60χρονος όταν αναφέρθηκε στις δολοφονίες των παιδιών είπε: «Αυτό που έκανα στα παιδιά δεν συγχωρείται». Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε όμως στις σορούς των παιδιών έδειξε ότι είχαν πεθάνει από πνιγμό. Δικηγόρος δεν έχει αναλάβει τον 60χρονο, με τους περισσότερους να έχουν αρνηθεί μετά το φρικτό τετραπλό φονικό που διέπραξε στην Ανδραβίδα.

Πηγή: reader.gr