Πολύωρη και δύσκολη επιχείρηση χθες Κυριακή (06-09-2020) της Πυροσβεστικής στο Ξηροβούνι στην Εύβοια με ελικόπτερο για τη διάσωση 39χρονου που είχε τραυματιστεί σε απόκρημνη περιοχή.

Ο 39χρονος, ο οποίος είχε πάει με φίλο του εκδρομή στο Ξηροβούνι Ευβοίας, έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, σε απόκρημνο σημείο σχεδόν 3,5 χιλιόμετρα μακριά από το δρόμο.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν δέκα πυροσβέστες από τη Χαλκίδα και οκτώ άτομα από την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και διάσωσης από την 7η ΕΜΑΚ, με επικεφαλής τον Διοικητή της Αντιπύραρχο Χρήστο Πλουμάκη. Την όλη επιχείρηση συντόνισε ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Εύβοιας Πύραρχος Σίμος Αποστόλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 39χρονος είχε χάσει πολύ αίμα από το σοβαρό ανοιχτό τραύμα στο πόδι του και αφου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τον παρέλαβε ελικόπτερο super puma της πυροσβεστικής με προορισμό το γήπεδο των Ψαχνών κι από κει με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Στην κινητοποίηση συμμετείχε η αστυνομία, καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ…

Πηγή: lamiareport.gr