Δυο οι νικητές του Φεστιβάλ Ρητορικής της Αρχ/πης στο Χιούστον-Η μία με καταγωγή από την Κεφαλονιά

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. Με ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος διαγωνισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για το Φεστιβάλ Ρητορικής του Αγίου Χρυσοστόμου, υπό την οργανωτική ευθύνη της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου, στο δυτικό μέρος του Χιούστον, στο Τέξας.

Νικητές αναδείχθηκαν η ομογενής Ρένα Πετρίτση, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, όπως επίσης και ο ρουμανικής καταγωγής Λουκάς Μασεσούνου.

Οπως έγινε γνωστό, οι νεαροί αυτοί ενορίτες θα αντιπροσωπεύσουν την κοινότητα του Αγίου Βασιλείου στον τοπικό διαγωνισμό της Ιεράς Μητρόπολης του Ντένβερ, όπου και θα επιλεγούν οι νικητές που θα ταξιδέψουν, εκ μέρους της Μητροπόλεως, για τον τελικό διαγωνισμό στη Νέα Υόρκη.

Οπως αναφέρουν στελέχη της κοινότητας του Αγίου Βασιλείου, οι δυο νικητές προέρχονται από τα σπλάχνα της ενορίας και συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις και τις δομές από τότε που ήταν μικρά παιδιά.

Εθνικός Κήρυξ

Ο Λουκάς Μασεσούνου.

Για την Ρένα Πετρίτση, τόνισαν ότι έχει μεγαλώσει μέσα στον Αγιο Βασίλειο και συμμετείχε στο Κατηχητικό, το Χορευτικό, τα τμήματα της GOYA, ενώ είχε σταθερή παρουσία σε όλα τα Φεστιβάλ της Κοινότητας, βοηθώντας από διάφορες θέσεις. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Λουκά Μασεσούνου, ο οποίος από μικρό παιδί υπηρετεί στον Ιερό Ναό, συμμετέχοντας σε όλα τα προγράμματα της Κοινότητας του Αγίου Βασιλείου.

Απαντες ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους δυο νικητές του τοπικού διαγωνισμού.

Πηγή: ekirikas.gr