Δύσκολο εικοσιτετράωρο και για τα Πουλάτα – Κλειστός ο δρόμος προς Χαλιωτάτα και Ε.Ο.

Δύσκολο ήταν το βράδυ που μας πέρασε για το χωριό μας και ολόκληρη την Κεφαλλονιά, καθώς βρέθηκαν κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα που πολιορκεί τις τελευταίες ώρες την νοτιοδυτική Ελλάδα.

Ο όγκος του νερού ήταν πραγματικά τεράστιος, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα στα σημεία που στο παρελθόν μας είχαν απασχολήσει. Ωστόσο η ένταση των ανέμων ήταν τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, να ξεριζωθούν δέντρα κυρίως στην πλατεία και στον προαύλιο χώρο του Κοινοτικού Γραφείου καταστρέφοντας τμήμα της λιθοδομής, αλλά και τον οικίσκο της ΔΕΗ. Επίσης υπήρξαν πτώσεις κλαδιών σε όλο το χωριό και ευτυχώς μικροζημιές σε στέγες και αυλές σπιτιών. Δυστυχώς όμως υπάρχουν  πληροφορίες για σοβαρές ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και παρατηρούνται κατά διαστήματα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εχθές, κατόπιν και των σχετικών οδηγιών της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, η Πρόεδρος της Κοινότητάς μας Γεωργία Φλαμιάτου ενημέρωσε πόρτα πόρτα τους κατοίκους του χωριού μας ότι υπήρχε η δυνατότητα όσων τα σπίτια είναι κοντά στο ρέμα, να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της Σάμης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμμετοχή. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι το απόγευμα στα Πουλάτα βρέθηκαν σκαπτικά μηχανήματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα που θα προέκυπταν από ενδεχόμενη υπερχείλιση του ρέματος.

Ο κυκλώνας κινείται αυτή την στιγμή με κατεύθυνση προς τον Πατραϊκό Κόλπο, ωστόσο το φαινόμενο δεν έχει ατονήσει και απαιτείται από όλους μας η μέγιστη δυνατή προσοχή και η αποφυγή των μετακινήσεων, καθώς μετά την νηνεμία των πρωινών ωρών, ο «Ιανός» δίνει αυτή την ώρα στα Πουλάτα καταρρακτώδη βροχή με μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις ανέμους. Μάλιστα πριν λίγα λεπτά ξεριζώθηκε τμήμα του μεγάλου ευκάλυπτου κοντά στην καμπίνα του ΟΤΕ και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ έχει πέσει και ένα κυπαρίσσι στον Άγιο Γεώργιο καθιστώντας αδύνατη την κυκλοφορία των οχημάτων προς Χαλιωτάτα και Εθνική Οδό.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη και σίγουρα καινοφανή σε ένταση και διάρκεια κατάσταση που ελπίζουμε να περάσει με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες.

Πηγή: poulatakefalonias.gr