Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Την μάχη με τον κοροναϊό έχασε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος νοσηλευόταν αρκετό καιρό στον Ευαγγελισμό.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν αρκετά επιβαρυμένη το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Ποιός ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1942 στη Χάλκη. Μεγάλωσε στη Ρόδο.

Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και από το 1973 έως το 1976 με υποτροφία του κράτους έκανε μεταπτυχιακό τη σύγχρονη καρδιολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ως πανεπιστημιακός γιατρός, ο Δημήτρης Κρεμαστινός έφτιαξε στο Ιπποκράτειο τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου. Υπήρξε διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, ενώ υπήρξε και διευθυντής στο Ωνάσειο, όπου δημιούργησε το Β’ Καρδιολογικό τμήμα.

Ήταν ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας. Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο Έμορυ της Ατλάντα και στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου.

Έχει τιμηθεί για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών και την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία.

Το ΠΑΣΟΚ

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπήρξε ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπήρξε προσωπικός του γιατρός άλλωστε.

Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, ο Δημήτρης Κρεμαστινός εξελέγη μέρος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το 1996, μια ταραγμένη χρονιά για το ΠΑΣΟΚ με τη νοσηλεία του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ωνάσειο, την παραίτησή του και την εκλογή του Κώστα Σημίτη στην προεδρία και την πρωθυπουργία.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ο υπουργός Υγείας στην τελευταία κυβέρνηση υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου, από το 1993 έως το 1996.

Τότε ήταν εξωκοινοβουλευτικός. Για πρώτη φορά, ο Δημήτρης Κρεμαστινός εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ το 2000. Επανεξελέγη το 2009 και έκτοτε κέρδιζε πάντα μια θέση στην εθνική Αντιπροσωπεία.