Έχασε την μάχη για την ζωή ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Σχολείου Πλάτων του Μπρούκλιν

Ο Αναστάσιος Οικονομόπουλος (Anastasios Economopoulos) σε παλαιότερη φωτογραφία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Σχολείου «Πλάτων» του Μπρούκλιν Αναστάσιος Οικονομόπουλος (Anastasios Economopoulos) την Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020 έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του. Ηττήθηκε από τον καρκίνο του παγκρέατος την παραμονή της 46ης επετείου του γάμου του με  σύζυγό του Γιάννα (Joann) το γένος Μανατάκη βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους.

Οι συγγενείς και οι φίλοι το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Αυγούστου 2020, συγκεντρώθηκαν στο Γραφείο Τελετών «Matthew Funeral Home» προσκύνησαν την σορό του και εξέφρασαν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020 προσήλθαν συντετριμμένοι στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν και παρακολούθησαν την Νεκρώσιμη Ακολουθία που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Δαμασκηνός Γκανάς. Αμέσως μετά μετέβησαν στο κοιμητήριο Moravian Cemetery, στην διεύθυνση 2205 Richmond Road, Staten Island, NY, όπου παρακολούθησαν τον ενταφιασμό του απηύθυναν το στερνό αντίο.

Ο Αναστάσιος Οικονομόπουλος με τα εγγόνια του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Γιάννα (Joann – Yianna), τα παιδιά Ελισάβετ και Γιώργο Λαδέα, Άντζελα και Φρανσίσκο Πορτέλο, τα εγγόνια Νικόλαο και Ζωή Λαδέα, Αλέξανδρο και Αναστάσιο Πορτέλο, τα αδέλφια, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα. .

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1951 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι  γονείς του Κρίτων Οικονομόπουλος και Ελισάβετ το γένος Μεγαλοοικονόμου έφεραν στον κόσμο επτά παιδιά και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο Αναστάσιος διακρινόταν για την αγάπη του για την παιδεία και ήταν απόφοιτος Τεχνικής Σχολής μηχανολόγων μηχανικών.

Στις 3 Αυγούστου 1974 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα στην Αθήνα με την εκλεκτή της καρδιάς του Γιάννα το γένος Μανατάκη και μετά από μερικές εβδομάδες ήρθαν στην Αμερική, όπου εργάστηκαν σκληρά και αξιώθηκαν να ζήσουν στο ακέραιο το αμερικανικό όνειρο.

Ο Αναστάσιος εργάστηκε ως μηχανολόγος μηχανικός για πολλά χρόνια με την εταιρεία Colonial Glass, ενώ τα τελευταία χρόνια προσέφερε την συμβολή του στην διαχείριση της εταιρείας Mr. Glass Tempering. Οι βιτρίνες πολλών κτιρίων στο Μανχάταν, μεταξύ των οποίων και το «Cartier» επί της 5ης Λεωφόρου φέρουν την υπογραφή του.

Ο Αναστάσιος και η Γιάννα Οικονομοπούλου έφεραν στον κόσμο δύο κορίτσια, την Ελισάβετ και την Άντζελα και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους. Η Ελισάβετ σπούδασε αγγλική φιλολογία, ενώ η Άντζελα αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Σχολή και αμφότερες είναι δασκάλες.

Η αγάπη του Αναστασίου για τον ελληνισμό και την ελληνική γλώσσα έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ενασχόλησή του με τα κοινά. Προ τεσσάρων περίπου δεκαετιών συνδέθηκε με το Ελληνικό Σχολείο Πλάτων του Μπρούκλιν και το υπηρέτησε με πάθος τόσο ως μέλος και στέλεχος, όσο και ως γραμματέας και ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Σχολείου Πλάτων μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook εξέφρασε την θλίψη και εξήρε την προσφορά του εκλιπόντα στο σχολείο και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων στο προβούν σε δωρεές στο «The Greek School of Plato» στην διεύθυνση 672 92nd Street, Brooklyn, NY 11228 είτε μέσω της ιστοσελίδας  https://thegreekschoolofplato.org/donate/

Οι Αναμνήσεις εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους. Αιωνία του η μνήμη.

Πηγή: anamniseis.net