Έχετε δει ότι κάποιοι έχουν μια μικρή τρύπα πάνω από τα αυτιά τους; Δείτε τι είναι!

Δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι ανάμεσά μας που γεννιούνται με κάποια σωματική ιδιαιτερότητα ή χαρακτηριστικά, όπως 6 δάχτυλα σε παλάμη ή πέλμα, επιπλέον σετ θηλών, ενωμένα δάχτυλα κ.λπ.

Είναι μια κοινή συγγενής δυσπλασία που χαρακτηρίζεται από ένα οζίδιο, βαθούλωμα, ή ένα λακκάκι που βρίσκεται κοντά στο αυτί.

  • Μόνο το 4-10% του πληθυσμού στην Ασία και την Αφρική έχουν αυτήν την ανωμαλία
  • 0,9% στο Ηνωμένο Βασίλειο και
  • 0,1 έως 0,9% στις ΗΠΑ

Οι πιθανότητές σας να βρείτε ένα άτομο με αυτήν την περίεργη τρύπα είναι υψηλότερες σε Αφρικανούς και Ασιάτες.

τρύπα

Πώς σχηματίζεται αυτή η τρύπα στο αυτί

Σχηματίζεται ως αποτέλεσμα αναπτυξιακών ελαττωμάτων της πρώτης και δεύτερης φάρυγγας καμάρας (pharyngeal arches). Αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τον επιστήμονα Van Heusinger το 1864. Συνήθως αυτοί οι μικροσκοπικοί κόλποι βρίσκονται στο ένα αυτί, αλλά το 50% έχουν τέτοιες τρύπες και στα δύο αυτιά.

Κάποιοι βιολόγοι ισχυρίζονται ότι αυτή η τρύπα μπορεί να είναι ένα εξελικτικό κατάλοιπο από βράγχια ψαριών. Αυτό σημαίνει ότι, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν εξελιχθεί από ψάρια!

Δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό γι’ αυτήν τη συγγενή ανωμαλία καθώς δεν τείνει να προκαλεί κάτι σοβαρό. Το μοναδικό πρόβλημα είναι πως αυτές οι τρύπες είναι επιρρεπείς σε λοιμώξεις, αλλά και αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα με τη βοήθεια αντιβιοτικών. Σε περίπτωση επιδείνωσης της λοίμωξης, πραγματοποιείται χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί ο κολπίσκος αυτός στο αυτί.

Σε πολλούς μοιάζει με τρύπα από σκουλαρίκι! Αλλά προσέξτε: ΜΗΝ βάλετε κανένα κόσμημα εκεί, διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Πηγές: https://www.businessinsider.comhttps://www.indiatvnews.com

Πηγή: iatropedia.gr