«Έδεσαν» επιχειρηματία για τον φόνο της καθηγήτριας μπαλέτου Μαριάνας Κοντούλη

Στην επικαιρότητα επανέρχεται η πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης της καθηγήτριας χορού Μαριάνας Κοντούλη από την Αμαλιάπολη Αλμυρού, που χάθηκε από προσώπου γης το 2002, καθώς, ύστερα από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου προτείνει την παραπομπή σε δίκη ενός 70χρονου επιχειρηματία από τη Μαγνησία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πρόκειται για τον «φίλο» της 70χρονης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε τελικά δίωξη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ είχε καταδικαστεί και για τις πωλήσεις ακινήτων της Μαριάνας Κοντούλη με σωρεία πλαστών εγγράφων. Αν συμφωνήσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, ο επιχειρηματίας θα καθίσει στο εδώλιο ως κατηγορούμενος για δολοφονία, παρά το γεγονός ότι το πτώμα της Κοντούλη δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Διαχειριστής της περιουσίας της

Ο 70χρονος ήταν ένα πρόσωπο που είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της μοναχικής καθηγήτριας μπαλέτου, η οποία διέθετε τεράστια ακίνητη περιουσία σε περιοχές «φιλέτα». Εκείνον είχε ορίσει η Μαριάνα Κοντούλη ως διαχειριστή της περιουσίας της, όμως, όταν διαπίστωσε μέσω του υποθηκοφυλακείου Σούρπης ότι είχαν πωληθεί δύο από τα ακίνητά της χωρίς η ίδια να εισπράξει ούτε ευρώ, απευθύνθηκε σε δικηγόρο προκειμένου να ερευνήσει τα οικονομικά της. Η γυναίκα είχε εκφράσει την πρόθεση να ανακαλέσει το πληρεξούσιο στον επιχειρηματία, όμως την ημέρα που θα το έκανε δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού και έκτοτε δεν την είδε κανείς ξανά!

Ο επιχειρηματίας συνέχιζε να διαδίδει ότι η «αγνοουμένη» είχε επικοινωνία μαζί του και ότι βρισκόταν στο εξωτερικό, ενώ τη χρονική περίοδο 2004-2007 συνεχίζονταν οι πωλήσεις περιουσιακών της στοιχείων στην περιοχή του Αλμυρού με πλαστογραφίες. Τα ετεροθαλή αδέλφια της Κοντούλη απευθύνθηκαν το 2008 στην Εισαγγελία, ωστόσο λόγω έλλειψης στοιχείων η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, από το οποίο ανασύρθηκε το 2019.

Ηθική αυτουργία

Την επόμενη χρονιά, ο 70χρονος παραπέμφθηκε μαζί με έναν γιατρό από την Αθήνα και ακόμα έναν επιχειρηματία για τις μεταβιβάσεις με πλαστά συμβόλαια και εξουσιοδοτήσεις ακινήτων της Κοντούλη, συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων, στον Αλμυρό, και καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας.

Ο επιχειρηματίας είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, ενώ στους δύο συγκατηγορουμένους του είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης τεσσάρων και τριάμισι ετών αντίστοιχα.

Ο κατηγορούμενος συνεχίζει να αρνείται κάθε εμπλοκή στην εξαφάνιση της Κοντούλη και ισχυρίζεται ότι η αγνοουμένη ήταν ζωντανή τουλάχιστον ως το 2011, ενώ από το ίδιο έτος έχει να δώσει σημεία ζωής και ο σύντροφός της… Μάλιστα, φέρεται ότι προσκόμισε πιστοποιητικό από το νοσοκομείο «Σωτηρία», από το οποίο προκύπτει ότι η Κοντούλη είχε νοσηλευτεί εκεί το 2009.

Πηγή: aftodioikisi.gr