Εδώ τον χειροκροτούν όλοι: Χαμός με αυτά που είπε ο Καρβέλας για τα Τέμπη, δεν είχε τολμήσει κανείς έως τώρα (video)

Την δική του άποψη για την τραγωδία των Τεμπών εξέφρασε ανοιχτά ο Νίκος Καρβέλας, στη συνέντευξη που έδωσε στη Ναταλία Γερμανού, το μεσημέρι του Σαββάτου (13/04).

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και συγγραφέας ρωτήθηκε για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και άφησε αιχμές για τον Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή δήλωση που είχε κάνει για τους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους και για την οποία είχε απολογηθεί.

«Αυτούς τους ανθρώπους θα τους δικαιώσει το ανύπαρκτο δικαστήριο. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τον πόνο αυτών των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους, όπως μπόρεσε να το κάνει αυτός ο υπουργός ο Σπυρίδων-Άδωνις… γνωστός.

Είπε πως αυτοί που είναι γονείς μπορούν να νιώσουν τον πόνο. Ρώτησα: “έχει πεθάνει κανένα παιδί του;”. Μου είπαν όχι. Λέω “τότε πως ξέρει τι πόνο αισθάνεται ένας γονιός που έχει χάσει το παιδί του;” Άρα δεν μπορεί να μιλάει, άρα λέει ψέματα και υποκρίνεται. Όπως κάνουν συνήθως όλοι οι πολιτικοί.

Αλλά το να λες ψέματα και να υποκρίνεσαι για κάτι που δεν έχει σχέση με τον θάνατο και με την οδύνη ενός ανθρώπου που έχει χάσει παιδί, είναι άλλο. Και άλλο όταν εκμεταλλεύεσαι και φαίνεσαι τόσο αλαζόνας και πρόστυχα ψεύτης και υποκριτικής. Αυτό θα έπρεπε να πατάσσεται πάρα πολύ άσχημα. Αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να πληρώσουν και να λογοδοτήσουν και να υποφέρουν πάρα πολύ…

Αν έπρεπε να αποφανθώ ποιος πρέπει να πληρώσει για τα Τέμπη, το λέει το Σύνταγμα: ο αρχηγός του Κράτους, ο υπεύθυνος για τους υπουργούς είναι ο πρωθυπουργός και ο αμέσως επόμενος (υπεύθυνος) είναι ο υπουργός Μεταφορών. Ο άνθρωπος αυτός υπέγραψε τη σύμβαση 717.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ηθικοί αυτουργοί, θα έπρεπε να παραπεμφθούν και να μπουν μέσα για πάρα πολλά χρόνια. Αυτοί είναι οι εγκληματίες, όχι ο σταθμαρχάκοςΟ υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Μεταφορών. Αυτοί οι δύο και όλοι οι άλλοι οι οποίοι εμπλέκονται», είπε ο Νίκος Καρβέλας.

συνέχεια στο athensmagazine