Εφέτος ήταν μια ξεχωριστή βραδιά με την Χορωδία Αργοστολίου (pics+videos)

Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος , η Χορωδία Αργοστολίου παρουσίασε  την συνολική δουλειά των χορωδιακών και μουσικών τμημάτων της. Κάθε χρόνο η Χορωδία μαζί με όλα τα τμήματα της,  μας παρουσιάζει μια ποιοτική δουλειά που δύσκολα ξεπερνιέται ή ξεχνιέται όλο τον χρόνο.Η ποιοτική δουλειά της χορωδίας δεν παρουσιάζεται μόνο στην καλοκαιρινή της Συναυλία. Η παρουσία της είναι συνεχής   με εμφανίσεις μέσα στην Κεφαλονιά αλλά και εκτός του νησιού.

Η Χορωδία Αργοστολιού ιδρύθηκε το 1980 για να συνεχίσει την μεγάλη παράδοση της Κεφαλονιάς στην χορωδιακή μουσική και σε χορωδιακά σχήματα. Από την ίδρυσή της μέχρι το 2010 την Χορωδία διεύθυνε ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ. Σήμερα η Χορωδία έχει 25 μέλη , μόνο άνδρες, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση της Κεφαλονιάς σε ανδρικές χορωδίες , και διευθύνεται ( από τις αρχές του 2015 ) από τον άξιο και πολύπειρο μαέστρο , Σπύρο Θεοτοκάτο

Φέτος όμως το καλοκαίρι ήταν κάτι διαφορετικό, η Καλοκαιρινή Συναυλία ήταν αφιερωμένη στον Βασίλη Μουντάκη. Συγκινητική η στιγμή των όσων άκουγε ο Βασίλης, από τον Ρωσέτο Λούζη αλλά και άλλους. Κάποια στιγμή δάκρυσε θυμούμενος ασφαλώς όλα όσα πρόσφερε, αλλά και του πρόσφεραν οι χορωδοί με την παρουσία τους. Όταν του πρότειναν να αναλάβει τη Χορωδία, ο Βασίλης τους είπε ότι θα αναλάβω γιατί σας ξέρω, σ’ ένα μήνα θα έχετε διαλυθεί. Κι όμως η Χορωδία ……. άντεξε 40 χρόνια. Μια παρουσία συνεχής με μεγάλες επιτυχίες.

Φέτος , εκτός των Παιδικών Τμημάτων Χορωδίας και Μαντολινάτας , παρουσιάστηκαν  για πρώτη φορά στο κοινό και το Τμήμα του Χορωδιακού Εργαστηρίου Γυναικών .

Τα Χορωδιακά Τμήματα παιδιών και γυναικών είναι υπό την μουσική διεύθυνση της Αλεξίας Μαρσέλου και το Τμήμα της παιδικής Μαντολινάτας είναι υπό την μουσική διεύθυνση του Σωκράτη Μπένου .

Φυσικά παρουσιάστηκε  και η Ανδρική Χορωδία με την μεγάλη Μαντολινάτα της με ανανεωμένο πρόγραμμα , υπό την μουσική διεύθυνση του Σπύρου Θεοτοκάτου .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, η βουλευτής κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου, ο αντιδήμαρχος κ. Ευαγ. Κεκάτος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτήρης Κουρής.

Το αφιέρωμα στον Βασίλη Μουντάκη είναι σε ξεχωριστό video.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr