ΕΦΚΑ -συνταξιούχοι: 4πλο bonus εντός Δεκεμβρίου -Τι ποσά θα “πρέπει” να δουν

Σε σειρά απαντήσεων για τις συντάξεις και τις αυξήσεις που έρχονται έδωσε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάκαλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στο θέμα των αυξήσεων στις συντάξεις διευκρίνισε πως πρόκειται για τεσσάρων διαφορετικών ειδών αυξήσεις.

Στην ουσία η πρώτη έχει να κάνει με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ, η οποία κατά πάσα πιθανότητα καταβάλλεται στις 20 Δεκεμβρίου. Αυτή θα τη δουν 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι, όσοι έχουν δηλαδή συντάξιμες αποδοχές τον μήνα κάτω από 800 ευρώ.

Η δεύτερη αύξηση είναι μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αφορά περίπου 900.000 συνταξιούχους και θα τη δουν το τριήμερο καταβολής των συντάξεων οι 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου.

Η τρίτη αύξηση έχει να κάνει με την αύξηση του νόμου Βρούτση, την 4η ετήσια αύξηση, η οποία αφορά παλιούς συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης. Περίπου 235.000 είναι αυτοί οι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν και αυτοί την αύξηση 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου.

Η τέταρτη μεγαλύτερη αύξηση του 7,75%, την οποία θα τη δουν περίπου 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι, η οποία θα καταβληθεί στα τέλη Ιανουαρίου με τις συντάξεις Φεβρουαρίου.

Όπως είπε, “αν προσθέσουμε αυτές τις τέσσερις αυξήσεις, προκύπτει ότι το 95% των συνταξιούχων θα δει μία ή και δύο ή και ακόμα και τρεις αυξήσεις συνδυαστικά στις αποδοχές τους”.

Πηγή: aftodioikisi.gr