Έφυγε από τη ζωή η τουριστική πράκτορας και ξενοδόχος Λουίζα Βλάχου

Η Λουΐζα Βλάχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Σπούδασε στη σχολή διερμηνέων του Μονάχου, όπου και γνώρισε τον Έλληνα -μετέπειτα– σύζυγο της .

Όταν ήρθε στην Ελλάδα στην δεκαετία του ‘60 άνοιξε το τουριστικό γραφείο PANHELLAS αντιπροσωπεύοντας την THOMSON HOLIDAYS , ξεκινώντας έτσι μια επιτυχημένη καριέρα τουριστικού πράκτορα αλλά και ξενοδόχου, στη συνέχεια.

Με τη βοήθεια της Thomson Holidays αλλά και του γαλλικού τουριστικού οργανισμού Fram Voyages μίσθωσε αρχικά και ανέλαβε την διαχείριση κάποιων ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας (ATTICA BEACH, HOTEL KAVOURI).

Το πρώτο ιδιόκτητο ξενοδοχείο της Λουΐζας Βλάχου ήταν το ξενοδοχείο “SIRENE”στον Πόρο του Αργοσαρωνικού,  που έμεινε στην ιδιοκτησία της για 40 περίπου χρόνια.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, το ανήσυχο πνεύμα της την ώθησε να προβεί σε αγορές και άλλων ξενοδοχείων (με καθαρή ιδιοκτησία ή με τον συνέταιρο της Χρήστο Δημητρούλια), συνεχίζοντας παράλληλα την καριέρα της ως τουριστική πράκτορας, μεταξύ ων οποίων τα THE ATHENIAN CALLIRHOE (ΑΘΗΝΑ), PALACE HOTEL (ΓΛΥΦΑΔΑ),  PALMARIVA ERETRIA BEACH (ΕΥΒΟΙΑ).

Η πιο δυσάρεστη στιγμή στην καριέρα της, ως ξενοδόχου, υπήρξε η κατάρρευση του ξενοδοχείου Apollo στο Λουτράκι, κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1981, μια μονάδα όπου η Λουΐζα Βλάχου είχε επενδύσει με πολύ ενθουσιασμό και προσδοκίες για το μέλλον.

Η Λουΐζα Βλάχου έφυγε από τη ζωή στις 11 Ιουνίου 2021 αφήνοντας πίσω της μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στον ελληνικό Τουρισμό, βασισμένη στο μόχθο, τις θυσίες και την πολύ δουλειά, με ήθος και ακεραιότητα.

Προσωπικότητα πληθωρική και δυναμική πλην όμως ακριβοδίκαιη και με σεβασμό σε κάθε συνεργάτη της (από τον πιο μικρό έως τον πιο σημαντικό).

Καλό της  ταξίδι.

Πηγή: https://money-tourism.gr/