Έφυγε από τη ζωή ο Γεράσιμος Θεοδωράτος

Η Επιτροπή Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον αγαπημένο μας σύντροφο Γεράσιμο Θεοδωράτο.

Ο σύντροφος Γεράσιμος γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα με καταγωγή από την Κεφαλλονιά. Έχασε τους γονείς του πολύ νωρίς και μπήκε από μικρός στη βιοπάλη. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως λουστραδόρος. Με τη συντρόφισσα του στη ζωή και τον αγώνα Μάγδα απέκτησαν δυο παιδιά και εγγόνια. Έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1975 και παρέμεινε μέλος της ΚΟΒ Κέντρου Αγίων Αναργύρων μέχρι το θάνατο του. Το διάστημα της κρίσης στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και της εσωκομματικής διαπάλης στο ΚΚΕ ο σύντροφος Γεράσιμος αγωνίστηκε αταλάντευτα ενάντια στις οπορτουνιστικές δυνάμεις και για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ. Υπήρξε μέλος της ΕΟΕ της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ και της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον τότε Δήμο Αγίων Αναργύρων. Επίσης νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων. Διακρίνονταν για το χιούμορ και την αισιοδοξία του, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που προκύπτουν στην καθημερινότητα. Καθημερινός του σύντροφος ο “Ριζοσπάστης” και τα ντοκουμέντα του Κόμματος όπου ανέτρεχε συχνά, όπως συμβούλευε να κάνουμε και οι νεότεροι. Αγαπητός στους συντρόφους αλλά και στους λαϊκούς ανθρώπους που έβλεπαν στο πρόσωπο του ένα δικό τους άνθρωπο. Για αυτούς ήταν ο Γεράσιμος και αυτό τα έλεγε όλα. Είχε μεγάλη αγάπη για τον  αθλητισμό που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για λόγους βιοπορισμού. Καλό ταξίδι σύντροφε!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύντροφο του Μάγδα, στα παιδιά και στα εγγόνια του και στους οικείους του. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 11 Νοέμβρη στις 13.00 στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων και θα είναι πολιτική.

Τον σύντροφο Γεράσιμο Θεοδωράτο αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και η Τομεακή Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στη σύντροφό του στον αγώνα και στη ζωή Μάγδα, στα παιδιά και στα εγγόνια του.

Πηγή: https://www.902.gr/