Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Ζαπάντης-Σημαντικό στέλεχος του ΚΚΕ-Η ταφή του θα γίνει στην Κεφαλονιά

«Έφυγε» ο σύντροφος Θανάσης Ζαπάντης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο σύντροφος Θανάσης Ζαπάντης, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ο σύντροφος ήταν γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγ. Όλγα». Δούλεψε για πολλά χρόνια ως φαρμακοποιός στο νοσοκομείο της Καλύμνου και στη συνέχεια στο Κωνσταντοπούλειο  Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας (Αγ . Όλγα), ενώ τα τελευταία 15 χρόνια ήταν διευθυντής του φαρμακείου του Νοσοκομείου.

Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα των υγειονομικών, με το χαμόγελο και την αισιοδοξία που τον χαρακτήριζαν. Ο σύντροφος Θανάσης ποτέ δεν το έβαζε κάτω μπροστά στις δυσκολίες, πάλευε και αγωνιζόταν για ένα καλύτερο αύριο, στεκόταν πάντα στο πλευρό του απλού κόσμου που είχε ανάγκη. Πάντα καυστικός και με εύστοχο χιούμορ, αποκάλυπτε την απανθρωπιά του καπιταλιστικού συστήματος. Ασυμβίβαστος με την αδικία, αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των συναδέλφων του στο νοσοκομείο αλλά και όλων των ασθενών, για να έχουν περίθαλψη σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης. Η στάση του αυτή αναγνωριζόταν από τους συναδέλφους του στο Νοσοκομείο, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και για πολλά χρόνια εκλεγόταν στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων.

Γεννήθηκε το 1956 στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς από φτωχή, λαϊκή, προοδευτική οικογένεια με αντιστασιακή δράση στην κατοχή. Τα βιώματα του αυτά τον έφεραν στις γραμμές του νεολαιίστικου και στη συνέχεια του εργατικού λαϊκού κινήματος. Όλη του τη ζωή πήρε μέρος στους λαϊκούς αγώνες και πρωτοστάτησε στους αγώνες των υγειονομικών. Ήταν σε κάθε βήμα στο πλευρό του Κόμματος μέχρι την στιγμή που αποφάσισε να οργανωθεί, όταν μέσα στο Νοσοκομείο όπως έλεγε ο ίδιος ήρθαν νέοι σύντροφοι και φίλοι και το καθήκον της συμβολής για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ το ένιωσε και προσωπική υπόθεση, τονίζοντας «ότι δεν μπορώ να λείπω πια από την οργανωμένη πάλη».

Το Τμήμα Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ, η ΤΟ Υγείας-Πρόνοιας της ΚΟΑ και η ΚΟΒ του Νοσοκομείου αποχαιρετούν το σύντροφο Θανάση και εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η τελετή της πολιτικής κηδείας του συντρόφου Θανάση θα γίνει το Σάββατο στις 10 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο Δηλαβέρη στην Μεταμόρφωση (Λητούς και Κύμης). Η ταφή θα γίνει όπως είχε ζητήσει στο χωριό του στην Κεφαλονιά.

Η οικογένειά του ζητά, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Πηγή: https://www.902.gr/