Είσαι μαμά; οι φιλίες που χρειάζεσαι στη ζωή σου

Τελικά τι χρειάζεται μια μαμά; Έναν καλό σύντροφο να είναι μαζί της στα εύκολα, να τη βοηθάει στα δύσκολα και τις αγαπημένες φίλες της. Αυτές που έχουν παιδιά και αυτές που δεν έχουν. Ειδικά αυτές που δεν έχουν.

Είναι σημαντικό να έχουμε κοντά μας τις φίλες μας που έχουν παιδιά, που μας καταλαβαίνουν χωρίς να εξηγούμε πολλά. Ξέρουν τι σημαίνει το παιδί είναι άρρωστο αυτή τη βδομάδα, τρέχω όλη μέρα σε αθλήματα,  έχω να διαβάσω το παιδί, δεν θα πάμε παραλία γιατί έχουμε παιδικό πάρτυ, πρέπει να κοιμίσω τα παιδιά και άλλα πολλά που έχει το πρόγραμμα μιας μαμάς. Ξέρει ότι θα πιούμε πολλούς καφέδες όρθιες στο πάρκο και πιο πολύ θα κυνηγάμε τα παιδιά μας παρά  θα μιλάμε. Καταλαβαίνει, ότι είμαι σπίτι με τα παιδιά, δεν σημαίνει κάθομαι στον καναπέ, πίνω καφέ και χαζεύω στο ίντερνετ. Σημαίνει χορεύω, τραγουδάω, φτιάχνω πλαστελίνες και πολλές φορές σταματάω τους τσακωμούς που ξεκινούν ανάμεσα τους.

Και τώρα έρχομαι στο εξίσου όμορφο  κεφάλαιο της ζωής μου, οι ελεύθερες  φίλες μου, αυτές που είναι δίπλα μου, βλέπουν, στηρίζουν όποτε χρειαστεί αλλά δεν μπορούν να κατανοήσουν απόλυτα τους γρήγορους ρυθμούς και την εξάντληση κάποιων ημερών. Αυτές που με παίρνουν τηλέφωνο στις 9.00 που μόλις  έχω κοιμίσει τα παιδιά και θέλω να ξαπλώσω σαν τρελή και μου λένε πάμε για κρασί. Η πρώτη μου αντίδραση συνήθως είναι τώρα ποιος ετοιμάζεται να βγει; Και η δεύτερη με βρίσκει με ανοιχτό το φύλλο της ντουλάπας να ψάχνω ρούχα. Είναι οι φίλες μου που μου θυμίζουν ότι η ζωή μου μπορεί να άλλαξε, αλλά έχει ακόμα πλάκα. Με ξεσηκώνουν να κάνω πράγματα που δεν θα έκανα αν δεν μου τα πρότειναν εκείνες. Όμορφα διήμερα, Χαλαρές βόλτες και γέλια, ξενύχτια και χορό, χαλαρά φαγητά, ψώνια, όμορφες γυναικείες κουβέντες. Χαλαρές στιγμές που μου θυμίζουν ότι η ζωή συνεχίζεται, προχωράει, εξελίσσεται αλλά εγώ ακόμα μπορώ να διασκεδάζω, να περνάω καλά και να ξεφεύγω από ό,τι με προβληματίζει.

Ξέρεις κάτι όταν ξεφεύγεις, γεμίζεις μπαταριές και όλα γίνονται πιο εύκολα μετά. Και κάτι άλλο, αντιμετωπίζεις αλλιώς τη ζωή  όταν έχεις κάποιον να σε κάνει να γελάς, έτσι χωρίς λόγο.

Αναδημοσιευση από anastasiasworld.gr