Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος σε ηλικία 82 ετών.

Ο Σεβασμιώτατος τον τελευταίο καιρό έδινε μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό, τον οποίο τελικά δεν κατάφερε να νικήσει.

Να αναφερθεί ότι από την πρώτη στιγμή που ο Σεβασμιώτατος νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο της Ποντγκόριτσα, οι θεράποντες ιατροί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Τις τελευταίες ημέρες ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος παρότι όλα έδειχναν ότι θα ξεπεράσει τον κίνδυνο, εμφάνισε οξεία πνευμονία που είχε ως αποτέλεσμα τα χάσει την ζωή του.

O κατά κόσμον Ρίστο Ράντοβιτς γεννήθηκε στην Μοράτσα του Μαυροβουνίου στις 7 Ιανουαρίου 1938.

Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου το 1962. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1968.

Στις 15 Ιουνίου 1973 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Στις 16 Ιουνίου 1985 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Βανάτου.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Σερβίας Γερμανός, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη π. Κεφαλληνίας Προκόπιο (Εκκλησία της Ελλάδος) και τους Επισκόπους Ζίτσης Στέφανο, Σουμαδίας Σάββα και Δαλματίας Νικόλαο.

Στις 30 Δεκεμβρίου 1990 εξελέγη Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

Πηγή: romfea.gr

Σύμφωνα με όσα γράφει στο fb ο Βαγγέλης Μαζαράκης:

“Αιωνία του η μνήμη Ήταν μοναχός γραμμένος στη μονή των Κηπουραίων στο Ληξούρι Εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος απο τον Σεβ Κεφαλληνίας κ Προκόπιο ο οποίος τέλεσε και όλες τις υπόλοιπες χειροτονίες του .Ετρεφαν αισθήματα αγάπης και σεβασμού ο ένας για τον άλλον . Ως παιδί βρέθηκα στην κουρά και την χειροτονία του στον Μητροπολιτικό ναό του Αργοστολίου Τον ειχα γνωριςει στο σπίτι του Προκοπίου στην Αθήνα ώς επίσκοπο Βανάτου Ας είναι αιωνία η μνήμη και των δύο”

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Βαλσαμής: Ο άνθρωπος με τους δύο Χρυσούς Φοίνικες!
Επόμενο άρθροΗ Σοφία Ζαχαράκη απαντά στον Κυριάκο Βελόπουλο: Αυτά έχουν γίνει για τα σχολεία της Κεφαλονιάς