Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων (pics)

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ                              ΚΟΙΝ. Π.Ο.Π.Σ. & Μ.Μ.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας γνωρίζουμε ότι,

1.Μετα τις αρχαιρεσίες της 26 Ιανουαρίου 2019 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ για την τριετία 2019-2022

Πρόεδρος. Παναγής Κοψαχείλης
Αντιπρόεδρος .Παναγιώτης Μπαζίγος
Γεν.Γραμματέας. Μαρούσα Λυκούδη
Ταμίας Αγγελική Θεοτοκάτου
Μέλος.Μάντω Αναλυτή
Αναπληρωματικές. Αφροδίτη Κρεμμύδα Ευανθία Ανδρεάτου

Για την Ε.Ε.
Πρόεδρος . Γεράσιμος Τζανετάτος
Α/πρόεδρος. Λάμπρος Μουτής
Μέλος .Βικτωρία Βιτωράτου
Αντιπρόσωπος στην ΠΟΠΣ. Παναγής Κοψαχείλης

    2.Σας στέλνουμε ένσταση καθώς και το ενημερωτικό από την ομοσπονδία να την υποβάλλετε ταχυδρομικώς στη Δ/νση «Γενική Δ/νση ΕΦΚΑ ,Κάνιγγος 29 ,Αθήνα ,μαζί με παράβολο 20 ευρώ(όλα αναφέρονται στην εγκύκλιο που μαζί σας στέλνουμε).

     3.Οσοι συνάδελφοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο μας η δεν έχουμε τη διεύθυνση τους ας έλθουν στο γραφείο μας στο Αργοστόλι ,Μομφεράτου 1,1ος όροφος  Δευτέρα και Τετάρτη 11.00-13.00 να παραλάβουν τις ενστάσεις και να ενημερωθούν.

  1. Προγραμματίσαμε τον αποκριάτικο χορό μας για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο εξοχικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ στα Διλινάτα στις 9.00μμ. με ζωντανή μουσική. Περιμένουμε τη συμμετοχή σας μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας να περάσουμε όμορφα και να ανοίξουμε τους αποκριάτικους χορούς. Η συμμετοχή όπως πάντα είναι 10.00ευρω το άτομο φαγητό και ποτό  και τα υπόλοιπα είναι πρόσφορα του συλλόγου μας.

      5.Στα ΜΜΕ και στην ΠΟΠΣ κοινοποιούμε και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης καθώς και φωτογραφίες από το κόψιμο της πίτας μας.

Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να τα δημοσιεύσουν όπως άλλωστε πάντα  κάνουν και τους ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτό.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ       

          Σήμερα,  Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019, η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Κεφαλληνίας εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα, με αφορμή τις εξελίξεις στα οικονομικά και συνταξιοδοτικά θέματα. Το Ψήφισμα αυτό θα αποσταλεί στους αρμόδιους υπουργούς, την βουλευτή Κεφαλληνίας κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, και θα κοινοποιηθεί στην Π.Ο.Π.Σ. και τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

          Επί εννέα χρόνια τώρα,  ο Σύλλογός μας αναγκάζεται να εκδώσει και να αποστείλει ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα θέματα, που αφορούν τους συνταξιούχους.

          Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να χαρακτηρίσουμε ως θετικό μέτρο την μη περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, που ήδη είχε θεσμοθετηθεί.  Όμως η μη περαιτέρω περικοπή δεν αποκαθιστά τις αδικίες που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι με τις άλλεπάλληλες  μειώσεις τόσο των κύριων, όσο και των επικουρικών συντάξεων, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν έως και το 40% του εισοδήματός τους.

          Απομένει το θέμα της μείωσης του αφορολόγητου ποσού, που αφορά κυρίως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ζητούμε από την κυβέρνηση, από σήμερα, να αρχίσει την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ώστε να ακυρωθεί και αυτό το μέτρο και να σταματήσει επιτέλους αυτή η άθλια επίθεση στο εισόδημα μας.

        Και τώρα, όσον αφορά τις δικαστικές αποφάσεις, που έκριναν αντισυνταγματικές τις διατάξεις, με τις οποίες επιβλήθηκαν περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στα ήδη κουτσουρεμένα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος άδειας καθώς και στην επιβολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης  Συνταξιούχων. Αναφερόμαστε στους νόμους 4051/2012, 4093/2012 και 3865/2010 με τους  οποίους επιβλήθηκαν οι παραπάνω κρατήσεις.

         Δεν πιστεύουμε ότι η επιλεκτική συμμόρφωση της Διοίκησης στις δικαστικές αποφάσεις εμπεδώνει το αίσθημα δικαίου στους πολίτες. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την άμεση συμμόρφωση της Διοίκησης στις παραπάνω αποφάσεις.

         Ζητούμε την άμεση διακοπή των αντισυνταγματικών κρατήσεων, που παρανόμως συνεχίζονται.

         Ζητούμε την επιστροφή των κρατήσεων αυτών από τον πρώτο μήνα επιβολής τους μέχρι και την ημέρα διακοπής και όχι μέχρι το 2016, όπως φημολογείται. 

        Πιστεύουμε ότι χρήματα για την υλοποίηση των ανωτέρω μπορεί να βρεθούν από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί, εκμεταλλευόμενοι την κρίση.

          Ακόμη,  θα θέλαμε να αναφερθούμε στο κρίσιμο για μας θέμα, λόγω και της ηλικίας, το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης. Παρά τις υψηλές εισφορές που καταβάλλουμε, που φτάνουν μέχρι και τα χίλια ευρώ ετησίως, οι παροχές υγείας έχουν υποβαθμισθεί, με αποτέλεσμα οι δαπάνες για την υγεία να έχουν μεταφερθεί στις πλάτες μας. Για τον λόγο αυτό ζητούμε  βελτίωση των παροχών υγείας,  μείωση του ποσοστού συμμετοχής στην δαπάνη για την αντιμετώπιση των χρονίων παθήσεων και περίθαλψη στο σπίτι για άτομα με ειδικές ανάγκες και υπερήλικες. Επίσης η δαπάνη για την υγειονομική περίθαλψη, αγορά φαρμάκων, ιατρικές επισκέψεις και κάθε είδους εξετάσεις να εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα.

         Τέλος απαιτούμε από την κυβέρνηση να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που υποσχέθηκε για την ανακούφιση των συνταξιούχων, οι οποίοι όλα τα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων.