Έκτακτες ανακοινώσεις για καφέ, μπαρ, εστιατόρια σήμερα

Η κυβέρνηση μετά το άνοιγμα των καταστημάτων, στοχεύει και στο άνοιγμα της εστίασης το επόμενο διάστημα. Στις 4 μ.μ. ευρεία σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη και ανακοινώσεις μετά το πέρας της.

Στις 4 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη για τον κλάδο της εστίασης με τους Υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον  Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, τους Υφυπουργούς στον Πρωθυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και Άκη Σκέρτσο, τον  Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Μετά το τέλος της σύσκεψης θα γίνουν ανακοινώσεις για την εστίαση.

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

Όπως ενημέρωσε νωρίτερα το Dnews έρχεται επιχορήγηση 10.000 ευρώ για 34.000 επιχειρήσεις, συνέχεια των προγραμμάτων που έχουν εγκριθεί για αγορά σομπών σε εξωτερικούς χώρους.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να στηρίξει τις επιχειρήσεις εστίασης (μέσω ΕΣΠΑ) που έχουν υποστεί τις περισσότερες ζημιές από το παρατεταμένο «λουκέτο».

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, ύψους 10.000 ευρώ, ώστε να μπορέσουν να «σταθούν» και να είναι έτοιμες να επαναλειτουργήσουν με το άνοιγμα.

Παράλληλα, θεωρείται αρκετά πιθανό να αυξηθεί το ποσό αυτό, εάν απαιτείται για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις που υπολογίζονται ότι θα δοθεί η ενίσχυση των 10.000 ευρώ υπολογίζονται σε 34.000.

Πηγή: dikaiologitika.gr