Έκτακτη ανάκληση αυτοκινήτων στη χώρα – Ποια μοντέλα παίρνουν

Αυτοκίνητο: Μεγάλες ανατροπές έρχονται με ορισμένα αμάξια στη χώρα μας, αφού βιομηχανίες τα παίρνουν πίσω λόγω προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται χιλιάδες οδηγοί με το αυτοκίνητο τους μετά τις τελευταίες πληροφορίες.

Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ανακαλούνται αυτοκίνητα μάρκας Toyota, Hyundai, Volvo καθώς και δίκυκλα από τη Honda καθώς βρέθηκε δυσλειτουργία στο κλείδωμα του τιμονιού.

Δείτε αναλυτικά τι ισχύει για κάθε αυτοκίνητο…

Αυτοκίνητο: Για αυτό το λόγο ανακαλούνται οχήματα της Toyota

Πρόγραμμα προληπτικής αντικατάστασης της βαλβίδας υποπίεσης σεβρόφρενου αυτοκίνητων ΤΟΥΟΤΑ σε μοντέλα Aygo X.

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία Toyota Motor Europe N.V/S.A. σε συνεργασία με την εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., Γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων TOYOTA στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης και προληπτικής αντικατάστασης της βαλβίδας υποπίεσης σεβρόφρενου αυτοκίνητων ΤΟΥΟΤΑ σε μοντέλα Aygo X.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει προληπτική αντικατάσταση της βαλβίδας υποπίεσης σεβρόφρενου και αφορά σε 169 οχήματα TOYOTA Aygo X, παραγωγής από τον Ιούνιο 2022 έως τον Αύγουστο 2022.

Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με μια βαλβίδα υποπίεσης σεβρόφρενου (VCV) που ρυθμίζει το κενό αέρος στον ενισχυτή φρένων.

Λόγω χρησιμοποίησης μη κατάλληλου λιπαντικού κατά τη διαδικασία κατασκευής, ενδέχεται το λιπαντικό αυτό να γίνει κολλώδες.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει πιθανότητα η βαλβίδα υποπίεσης σεβρόφρενου να κολλήσει σε κλειστή θέση. Στη χειρότερη περίπτωση, η υποβοήθηση του ενισχυτή φρένων μπορεί να απωλεσθεί με αποτέλεσμα την αύξηση της απόστασης ακινητοποίησης του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά και εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων TOYOTA, προκειμένου να γίνει η αντικατάσταση της βαλβίδας υποπίεσης σεβρόφρενου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Αυτοκίνητο: Για αυτό το λόγο ανακαλούνται οχήματα της Hyundai

Ανάκληση αυτοκινήτων μάρκας HYUNDAI KONA OS για αντικατάσταση φίλτρου πετρελαίου

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία HYUNDAI MOTOR σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς στην Ελλάδα με την HYUNDAI ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε., εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων HYUNDAI KONA OS.

Η συγκεκριμένη ανάκληση αφορά σε 642 επηρεαζόμενα οχήματα με αριθμό πλαισίου παραγωγής από 07/07/2018 έως και 23/08/2021 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται να εμφανίζεται δυσκολία στην εκκίνηση του κινητήρα με ενεργοποίηση ενδεικτικής λυχνίας κινητήρα στον πίνακα οργάνων. Κάτι τέτοιο θα είχε ως συνέπεια ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν, ύστερα από τηλεφωνικό ραντεβού, σε έναν Συνεργάτη του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών HYUNDAI σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση του φίλτρου πετρελαίου με νέο βελτιωμένο φίλτρο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ο λόγος πίσω από την ανάκληση HONDA

Ανάκληση δικύκλων μάρκας HONDA για ενημέρωση σχετικά με «Δυσλειτουργία Ηλεκτρονικού Κλειδώματος Τιμονιού (ESL)»

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των μοτοσυκλετών HONDA στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης δικύκλων μάρκας Honda, με κωδικό ανάκλησης 3MT.

Η συγκεκριμένη ανάκληση αφορά σε:

180 δίκυκλα μάρκας HONDA, τύπου ADV750M 2021ΥΜ, κωδικός μοντέλου RH10, με ημερομηνίες κατασκευής των συγκεκριμένων πλαισίων από 23.10.2020 έως 03.01.2021,

116 δίκυκλα μάρκας HONDA, τύπου ADV750N 2022ΥΜ, κωδικός μοντέλου RH10,με ημερομηνίες κατασκευής των συγκεκριμένων πλαισίων από 15.10.2021 έως 15.07.2022 και

432 δίκυκλα μάρκας HONDA, τύπου NSS750M 2021ΥΜ, κωδικός μοντέλου RH11, με ημερομηνίες κατασκευής των συγκεκριμένων πλαισίων από 29.09.2020 έως 08.07.2022

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα επηρεαζόμενα μοντέλα, κατά τη χρήση του συστήματος κλειδώματος τιμονιού, ο πείρος ασφάλισης δεν ευθυγραμμίζεται με την οπή κλειδώματος που βρίσκεται στο πλαίσιο της μοτοσυκλέτας.

Κατά την επανειλημμένη χρήση, το γρανάζι του μηχανισμού ενδέχεται να υποστεί βλάβη. Στην χειρότερη περίπτωση, η μοτοσυκλέτα θα παραμείνει ακινητοποιημένη χωρίς τη δυνατότητα να κλειδώσει/ξεκλειδώσει.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω δικύκλων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία HONDA, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση του ελαττωματικού ανταλλακτικού με καινούργιο, βελτιωμένο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Γιατί ανακαλούνται ορισμένα VOLVO

Ανάκληση αυτοκινήτων μάρκας VOLVO μοντέλα S/V/XC60, S/V/XC90 και S90L plug-in hybrid, για αναβάθμιση λογισμικού.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία Volvo Cars Corporation σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς στην Ελλάδα δηλαδή την εταιρεία Volvo Car Hellas, εκτελεί προγράμματα ανάκλησης
αυτοκινήτων VOLVO, με κωδικό ανάκλησης R-10198.

Η συγκεκριμένη ανάκληση αφορά σε 192 οχήματα μάρκας VOLVO μοντέλα S/V/XC60, S/V/XC90 και S90L plug-in hybrid με ημερομηνίες παραγωγής των συγκεκριμένων πλαισίων S60: 0148864-0234254, V60: 0465026-0530237, S90: 0106031-0118963,

V90: 0175019-0191667, S90L: 0245019-0321946, XC60: 0000004-0997154, XC90: 0775019-0934230, μοντέλα 2022 – 2023.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα επηρεαζόμενα μοντέλα υπάρχει πιθανότητα ο κινητήρας εσωτερικής καύσης να μην εκκινήσει και, καθώς το όχημα μπορεί να κινείται με την μπαταρία υψηλής τάσης, κάτι τέτοιο ενδέχεται να οδηγήσει σε απώλεια της πρόωσης, κατά την οδήγηση, όταν η μπαταρία αδειάσει.

Κάτι τέτοιο θα είχε ως συνέπεια να ακινητοποιηθεί το όχημα.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω email/επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων VOLVO σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση λογισμικού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Πηγή: newsme.gr