Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ερχεται ο «Τηλέμαχος» με χιόνια, ισχυρό παγετό και καταιγίδες

Νέο κύμα κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα από τη Δευτέρα, καθώς έρχεται ο «Τηλέμαχος», με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος, τις χιονοπτώσεις, αλλά και τις καταιγίδες.

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση τη Δευτέρα και την Τρίτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ. Η κακοκαιρία «Τηλέμαχος», που παίρνει τη… σκυτάλη μετά τον «Ραφαήλ» και τη «Σοφία» που έπληξαν την Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες, θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τις σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και τους θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:
Πολύ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη Δευτέρα (7/1) και την Τρίτη (8/1) κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Δευτέρας (7/1) στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ της Δευτέρας (7/1) στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως ανατολικής και βόρειας) καθώς και σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μ.), οι οποίες την Τρίτη (8/1) αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία επισημαίνεται ότι την Τετάρτη (9/1) αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις νότιους- νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη.

Πηγή: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ερχεται ο «Τηλέμαχος» με χιόνια, ισχυρό παγετό και καταιγίδες | iefimerida.gr