Έκτακτο – Σχολεία: Το πρώτο τμήμα που έκλεισε για φέτος λόγω κρουσμάτων

Σε αναστολή τέθηκε τμήμα δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη, λόγω πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρόκειται για το τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκέων στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραμείνει σε αναστολή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για το πρώτο σχολικό τμήμα που διακόπτει την λειτουργία του, κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Εξάλλου σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ξεκαθάρισε τι ισχύει με τις άδειες ειδικού σκοπού όταν ένα παιδί βρίσκεται σε καραντίνα.

Σχολεία: Το πρώτο τμήμα, που μπαίνει σε αναστολή για φέτος, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα:

  • Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 σε σχολείο απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.
  • Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Εξάλλου κλειστός θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ο παιδικός Σταθμός Αγίου Γεωργίου του δήμου Βόλβης καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού.

Πηγή: aftodioikisi.gr