ΕΚΤΑΚΤΟ – Το Ιράν ενεργοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους – Οι ΗΠΑ μεταφέρουν εκτάκτως όπλα στην Ιορδανία – Κρίσιμες στιγμές

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας

Σε πολύ κρίσιμες στιγμές έχει εισέλθει η παγκόσμια ειρήνη όπως φαίνεται, μετά την έγκυρη πληροφορία από ισραηλινά ΜΜΕ, ότι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι τέθηκαν σε ύψιστη ετοιμότητα επιχειρησιακής δράσης.

«Η ιρανική αεροπορική δύναμη έχει θέσει όλες τις βάσεις βαλλιστικών πυραύλων της σε ύψιστο επίπεδο συναγερμού. Το ιρανικό καθεστώς είναι έτοιμο να εκτοξεύσει αυτού του τύπου τους πυραύλους σε αρκετές αεροπορικές βάσεις που φιλοξενούν αμερικανικά αεροσκάφη, όπως στις βάσεις των Η.Α.Ε. του Κατάρτης Σ.Αραβίας και της Ιορδανίας!», όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα.

Την ίδια στιγμή η USAF αναπτύσσει τώρα βαρύ εξοπλισμό και πυραύλους σε επιλεγμένα σημεία, συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών συστημάτων Patriot PAC3, που μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη C-5 στην Ιορδανία από τις ΗΠΑ.

Σκοπός της αποστολής αμερικανικών αντιαεροπορικών συστημάτων είναι η ενίσχυση της ικανότητας της εναέριας άμυνας, για την προστασία των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, από τον κίνδυνο ιρανικών βαλλιστικών επιθέσεων με πυραύλους Κρουζ.

Εντωμεταξύ ο ανώτατος ηγέτης του ισλαμικού καθεστώτος του Ιράν, όρισε ως νέο διοικητή της δύναμης Quds Force, των Ιρανών Φρουρών, τον Ismail Ghaani, μέχρι τώρα υποδιοικητή του νεκρού υποστρατήγου Σουλεϊμάνι. Ο ίδιος είναι τώρα ο επόμενος στόχος στη λίστα της αμερικανικής αεροπορίας (USAF) και της CIA, αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ.

Το σκηνικό μυρίζει σαφέστατα “μπαρούτι” και από στιγμή σε στιγμή όλα τα σενάρια είναι πιθανά, δημιουργώντας μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση σε ολόκληρο το κόσμο. Απότοκο αυτών των κινήσεων είναι ο παγκόσμιος συναγερμός σε όλες τις υπηρεσίες πληροφοριών της δύσης και η άνοδος του πετρελαίου στα 70 δολάρια σε χρόνο μηδέν.

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας εδώ και μήνες, ότι το ρωσικό Γενικό Επιτελείο έχει αποστείλει ειδικούς συμβούλους, για την ενίσχυση της ιρανικής αεράμυνας που αποτελείται από ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-300, τα οποία είναι τοποθετημένα στο συγκρότημα του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Μπουσέρ.

Μέλη της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, ειδικοί του ηλεκτρονικού πολέμου και σύμβουλοι στο σύστημα διοίκησης και ελέγχου της ιρανικής αεράμυνας, μετακινήθηκαν στο ιρανικό έδαφος για τη στήριξη του Ιράν, σε πιθανή επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Το Ιράν καταγράφει μέσω των ραντάρ των κινητών συστοιχιών πυραύλων S-300, όλες τις κινήσεις σε ολόκληρη την ιρανική ακτή, από τον Περσικό Κόλπο μέχρι το Ομάν.

Το φάσμα των νέων ελέγχου εκτείνεται πολύ πέρα ​από τα 200 χιλιόμετρα και καλύπτει αμερικανικές βάσεις αεροσκαφών στην αραβική χερσόνησο καθώς και αμερικανικά πολεμικά πλοία στον Περσικό Κόλπο και στον Κόλπο του Ομάν.

Babak Taghvaee@BabakTaghvaee

: is now deploying heavy equipment & weapons including Patriot PAC3 surface-to-air missile systems on-board three C-5Ms to to strengthen the air defense capability for protection of its military bases from danger of ‘s ballistic & cruise missile attacks

View image on Twitter
61 people are talking about this

Babak Taghvaee@BabakTaghvaee

: Dictator Supreme Leader of ‘s Islamic Regime has appointed Ismail Ghaani the deputy of dead as new commander of Quds Force terrorist organisation minutes ago. He is now a new target in / hit list.

View image on Twitter
77 people are talking about this

Η έγκαιρη προειδοποίηση πιθανών επιθέσεων των ΗΠΑ από αέρος και θάλασσα θα μειωθεί στο όριο των 4 έως 6 λεπτών, με σκοπό την έγκαιρη αντίδραση των Ιρανών.

Αυτό σημαίνει ότι αν γνωστοποιηθεί στην Τεχεράνη μέσω των ραντάρ ότι θα δεχθεί επίθεση η χώρα από αμερικανικούς πυραύλους τύπου cruise που θα στοχεύουν την αεράμυνα του Ιράν και συγκεκριμένα  αντιδραστήρες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες, τότε η Τεχεράνη θα ξεκινήσει μαζική επίθεση πυραύλων σε πολεμικά πλοία και αεροσκάφη των ΗΠΑ στις γύρω βάσεις, ενώ στόχος θα γίνουν και τα Σαουδαραβικά διυλιστήρια πετρελαίου και οι αγωγοί στον Κόλπο.

Ας ελπίσουμε να επικρατήσει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές αλλιώς μπορεί να βιώσουμε καταστάσεις που κανείς δε φανταζόταν μέχρι τώρα.

Πηγή: pentapostagma.gr