Εκτός ελέγχου η φωτιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη – Έχουν καεί 20 σπίτια

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής.

Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί από την Σταμάτα προς τη Ροδόπολη και τον Διόνυσο.

Όπως δηλώνει ο δήμαρχoς Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης: « Δυστυχώς η φωτιά πέρασε μέσα στα σπίτια. Έγινε αυτό που απευχόμασταν. Είναι αρκετά αυτά τα σπίτια. Ωστόσο, ευτυχώς δεν έχει κινδυνέψει μέχρι στιγμής άνθρωπος. Παρ’ ο, τι η Πολιτική Προστασία κάνει ο, τι μπορεί χρειαζόμαστε ενίσχυση δυνάμεων. Το μέτωπο δεν ελέγχεται και κατευθύνεται τώρα προς Διόνυσο και Δροσιά. Πρέπει να σβήσει άμεσα, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».

Στο ίδιο μήκος και ο κοινοτάρχης Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης, ο οποίος δηλώνει ότι «τουλάχιστον 20 σπίτια στη Ροδόπολη και στο Διόνυσο έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές». Ωστόσο προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή η φωτιά που ξεκίνησε από το νεκροταφείο της Σταμάτας βρίσκεται σε ύφεση, καθώς υπάρχουν 20 μικροεστίες.

Εντωμεταξύ, νέο μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που καίει στη Σταμάτα. Οι κάτοικοι της Σταμάτας, Ροδόπολης, Δροσιάς, Διονύσου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην μπουν στο εσωτερικό των σπιτιών οι καύτρες.

Παράλληλα σε κατάσταση μεγίστης ετοιμότητας βρίσκονται ΕΚΑΒ και υγειονομικές δομές. 

Πηγή: aftodioikisi.gr