Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του πρύτανη της πρώην ΑΣΟΕΕ. Τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Στους υπόλοιπους, τέσσερις επιβλήθηκε εγγυοδοσία 3.000 ευρώ και εμφάνιση μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Οι 8 – επτά άνδρες και μία γυναίκα -, οι έξι εξ αυτών φοιτητές, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Μεταξύ άλλων, σε βάρος των οκτώ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και αρπαγή.

Όπως φέρεται να υποστήριξαν, αφενός δεν στοιχειοθετούνται οι σε βάρος τους κατηγορίες και αφετέρου δεν συμμετείχαν στην επίθεση κατά του πρύτανη.

Σε κάθε περίπτωση, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν πως συμμετείχαν στην επίθεση και υποστήριξαν σχετικά με το στίγμα του κινητού τους, το οποίο εντοπίστηκε στο κτίριο του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ότι βρίσκονταν εκεί είτε επειδή είναι φοιτητές, είτε επειδή έχουν φιλικές σχέσεις με σπουδαστές.

«Μετά από μία πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας, κρίνοντας συνολικά το υλικό της δικογραφίας και τις απολογίες αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους χωρίς όρους 4 από τους κατηγορούμενους και υπό τον όρο της εγγυοδοσίας. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις σε βάρος των κατηγορουμένων.

Θεωρούμε ότι η νομική και ουσιαστική αβασιμότητα του κατηγορητηρίου θα καταδειχθεί και στην συνέχεια», δήλωσε ο δικηγόρος τριών κατηγορουμένων, Γιώργος Κακαρνιάς.

Πηγή: newsit.gr