Ελληνίδα για τον γιατρό πατέρα της στην Οδησσό: «Θέλει να πάει στη Ρωσία και δεν τον αφήνουν οι Ουκρανοί»

Μια γυναίκα, επικοινώνησε με το OPEN και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει ο Ελληνας πατέρας της και η Ουκρανή σύντροφός του για να φύγει από την Οδησσό με προορισμό τη Ρωσία. «Δεν τον αφήνει ο ουκρανικός στρατός να πάει εκεί που ξέρει τη γλώσσα«, δηλώνει.

Τη δική της διάσταση για το θέμα των αμάχων έδωσε μία γυναίκα, η Ολγα Γρηγορίου, της οποίας ο πατέρας βρίσκεται στην Οδησσό και προσπαθεί να φύγει με προορισμό τη Ρωσία. Η γυναίκα, η οποία μίλησε στο OPEN, υποστήριξε ότι ο πατέρας της με την Ουκρανή σύντροφό του προσπαθούν να φύγουν από την Ουκρανία με προορισμό τη Ρωσία, αλλά ο ουκρανικός στρατός τους το απαγορεύει και τους δίνει διέξοδο μόνο προς Πολωνία.

«Ο πατέρας μου είναι γιατρός, ηλικίας 65 ετών και θέλει να πάρει την οικογένειά του και να πάει να ζήσει στη Ρωσία. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος πιστεύει ότι στη Ρωσία θα καταφέρει να βρει δουλειά, έστω και με λίγα χρήματα και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να φύγει προς Πολωνία και άλλες χώρες, εκεί όπου δεν γνωρίζει τη γλώσσα και δεν μπορεί να συνεννοηθεί», είπε ο κυρία Γρηγορίου και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι του, δεν κάνει τίποτα και τρέφεται με κονσέρβες. Προσπάθησα να τον πείσω να έρθει στην Ελλάδα αλλά η απάντησή του είναι πως “στην Ελλάδα, στην ηλικία που είμαι, δεν θα βρω δουλειά, ενώ στη Ρωσία θα βρω”».

Η κυρία Γρηγορίου τόνισε πως η ίδια προσπάθησε να βρει τρόπο ώστε ο πατέρας της να έρθει μέσω Πολωνίας στην Ελλάδα κι από εδώ να πάει ξανά στη Ρωσία, αλλά ενημερώθηκε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. «Είναι πάρα πολλοί άνθρωποι στην ίδια θέση με τον πατέρα μου. Προσπαθούν να φύγουν για Ρωσία, αλλά δεν τους επιτρέπεται, με αποτέλεσμα να μένουν εκεί και να περιμένουν το χειρότερο», κατέληξε η γυναίκα.

Πηγή: reader.gr