«Ελπίζουμε σε θαύμα»: Εφιάλτης για 13χρονη, τυφλώθηκε από ένα λάθος που κάνουμε όλες με τις βαφές μαλλιών

Η 13χρονη από τις ΗΠΑ, η οποία έχει χάσει τελείως την όραση από το δεξί της μάτι, λόγω μιας βαφής μαλλιών, βρίσκεται σε πολύ οριακό σημείο.

Ειδικότερα, η Olivia Stegin, μαζί με μια φίλη της, πήγαν να βάψουν τα μαλλιά τους, δεν τρύπησαν σωστά τον μεταλλικό σωλήνα και όταν τον πίεσαν, εξερράγη, με αποτέλεσμα η βαφή να μπει στο μάτι του παιδιού, όπως αναφέρει η thesun.co.uk.

Η 13χρονη έχασε την όρασή της από κάτι που κάνουν όλες οι γυναίκες

Όπως υπογράμμισε η μητέρα της, Pamela Stegin-Sheppard «άκουσα κραυγές και έτρεξα μέσα… Δεν έβλεπες σχεδόν τις βλεφαρίδες της και καθόλου το βολβό του ματιού της. Την άρπαξα και την έβαλα στο ντους. Προσπάθησα να ξεπλύνω το πρόσωπό της, αλλά πονούσε τόσο πολύ που δεν ήθελε να την αγγίξουμε. Πιθανότατα η βαφή ήταν στο μάτι της για 15 με 20 λεπτά εισχωρώντας μέσα, πριν μπορέσουμε να το ξεπλύνουμε καλά».

Το κορίτσι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να αναφέρουν πως είχε υποστεί χημικό έγκαυμα τρίτου βαθμού στο βολβό του ματιού της. Έτσι, της συνταγογράφησαν οφθαλμικές σταγόνες για να αποτρέψουν τη μόλυνση και να ηρεμήσουν τη φλεγμονή, ενώ έκανε μεταμόσχευση αμνιακής μεμβράνης στον κερατοειδή της.

Για σχεδόν ένα μήνα, η Olivia Stegin άρχισε να βλέπει σιγά σιγά από το δεξί μάτι της, με την όραση να βελτιώνεται διαρκώς. Παρόλα αυτά, μια μέρα ξύπνησε και πονούσε έντονα, ενώ η όραση της άρχισε και πάλι να υποχωρεί, μέχρι που δεν έβλεπε καθόλου.

Μόνο ένα θαύμα θα σώσει το μάτι της 13χρονης

Η 13χρονη διακομίσθηκε ξανά στο νοσοκομείο και εκεί οι γιατροί ανέφεραν πως το μάτι της τυφλώθηκε, γιατί ο κερατοειδής μεγάλωσε με ουλές, επισκιάζοντας μόνιμα την όρασή της και πρότειναν τη μεταμόσχευση κερατοειδούς, ο οποίος όμως έχει υψηλό κίνδυνο απόρριψης, λόγω του νεαρού της ηλικίας και του ισχυρού ανοσοποιητικού της συστήματος.

συνέχεια στο ernimerotiko