Ένα απλό φύσημα αρκεί για να μάθεις αν τα πνευμόνια σου είναι “κατεστραμμένα”! – Η δωρεάν εξέταση που φέρνει ο Δήμος Αργοστολίου στους καπνιστές (εικόνες+βίντεο)

Μία σημαντική δράση με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση αναπνευστικών παθήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025, στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Ο Δήμος Αργοστολίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, κάλεσε δημότες καπνιστές άνω των 40 ετών να συμμετάσχουν δωρεάν σε μια απλή αλλά σωτήρια εξέταση.

Η Κινητή Μονάδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κατέφθασε στο Αργοστόλι, με επικεφαλής τον διακεκριμένο Καθηγητή Πνευμονολογίας, κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη. Όπως ο ίδιος δήλωσε, «με μια απλή εξέταση, ένα φύσημα σε ένα μηχάνημα, ο καθένας μπορεί να μάθει σε ποιο βαθμό έχει επηρεαστεί η αναπνευστική του ικανότητα. Η πρόληψη είναι το κλειδί και η διάγνωση τόσο απλή που δεν πρέπει να την αγνοεί κανείς».

Η δράση, που θα συνεχιστεί και αύριο (Πέμπτη 12 Ιουνίου) στη Σάμη, επικεντρώνεται στους καπνιστές που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο αναπνευστικών διαταραχών, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να λάβουν άμεσες συμβουλές από ειδικούς.

Παρών στην πρωτοβουλία ήταν πλήθος αξιωματούχων, όπως η Αντιδήμαρχος κα Κρυσταλλία Μιχαλάτου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Δήμου Αργοστολίου κ. Δημήτρης Δημουλιός, ο Διοικητής του ΓΝ Κεφαλονιάς κ. Δημήτρης Μαρτίνης, καθώς και ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ ΓΝ Κεφαλονιάς, κ. Νίκος Μοντεσάντος. Η γιατρός πνευμονολόγος του Νοσοκομείου, κα Ελένη Παπακάλα, συνέβαλε εθελοντικά στη δράση, ενισχύοντας την προσπάθεια της Κινητής Μονάδας.

Η απλή αυτή εξέταση, όπως τονίζει ο κ. Γουργουλιάνης, μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη σωτηρία της υγείας χιλιάδων συμπολιτών μας. Αν είσαι καπνιστής άνω των 40, τώρα είναι η στιγμή να μάθεις την αλήθεια για την υγεία σου!

Μάθετε τα πάντα για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΔΥΠΑ – ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ εδώ