Ένα ποίημα αφιερωμένο στους μετανάστες από την βραβευμένη καλλιτέχνιδα Salma Zulfiqar – Το βίντεο γυρίστηκε στην Κεφαλονιά

Τον Ιούλιο του 2019 , γυρίστηκε στις Άμμες στην Κεφαλονιά ένα βίντεο με θέμα ένα ποίημα  αφιερωμένο στους μετανάστες, το βίντεο γυρίστηκε από την Κατερινα Φωκά.

Το ποίημα αυτό εκτελείται από την βραβευμένη καλλιτέχνιδα Salma Zulfiqar και ζητά την ασφαλή μετανάστευση και προστασία των γυναικών και την υποστήριξη της ανθρώπινης διάσωσης.

Η Salma Zulfiqar, επισκέπτεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι την Κεφαλονιά , κάνοντας διάφορες δράσεις με θέμα πάντοτε το μεταναστευτικό . Η Salma είναι καλλιτέχνης και ακτιβίστρια. Το έργο της έχει επηρεαστεί από την μετανάστευση , τις γυναίκες και τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο , σε χώρες όπως το Πακιστάν , το Αφγανιστάν και το Μπαγλαντές.

Το ποίημα είναι μια υπενθύμιση για το πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους . Με την εκστρατείας που ξεκίνησε ζητά να σταματήσει ο θάνατος των μεταναστών στη θάλασσα . Το βιντεο προβλήθηκε στη γκαλερί Espacio και στο House of Lords Infront των βουλευτών των συντηρητικών των φιλελεύθερων δημοκρατών και των εργατικών.

της Κατερίνας Φωκά

Αναδημοσιευση από www.kefaloniamas.gr