Έναν χρόνο μετά το τραγικό συμβάν εκπλήρωσαν την υπόσχεση στη μνήμη της Κυριακούλας Γασπαρή (εικόνες)

His Eminence Archbishop Elpidophoros offered a Memorial Service for the Gasparis Family today Saturday of Souls for Kyriakoula who lost her life in a tragic accident a year ago at St. Markella Greek Orthodox Church in Wantagh, L.I. and Blessed the Icon of Kimissis in the honor of the deceased. Photos:© GOA/DIMITRIOS PANAGOS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πόνος και η θλίψη και η ικανοποίηση για την εκπλήρωση της υπόσχεσης που έδωσαν προ ενός έτους, όταν αποχαιρετούσαν για την γειτονιά των Αγγέλων την 20χρονη Κυριακούλα Γασπαρή  ήταν ευδιάκριτοι στα πρόσωπα τόσο των γονέων της Γεωργίου και Ειρήνης Γασπαρή, όσο και των συγγενών και μελών της κοινότητας της Αγίας Μαρκέλλας στο Γουάνταγκ της Νέας Υόρκης που παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο και στον αγιασμό της αφιερωμένης στην μνήμη της εικόνας που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος βοηθούμενος από τον ιερατικό προϊστάμενο, π., Γεώργιο Κολιό και τον αρχιδιάκονο, Διονύσιο Παπίρη.

Πρόκειται για την εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου η οποία τοποθετήθηκε πάνω από την είσοδο στο ναό και η οποία συμπληρώνεται από την εικόνα με τα πρώτα βήματα του Χριστού, αριστερά και την εικόνα της Θεοτόκου δεξιά. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους παρισταμένους ότι μόνο η αγιογραφία στο σύνολό της, αλλά και η επιγραφή: «Αφιερωμένο στην μνήμη της μακαρίτισσας κόρης μας Κυριακούλας που έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων. Οι γονείς σου Γεώργιος και Ειρήνη Γάσπαρη, 2000-2020».

Καθ’ όλη την διάρκεια του μνημοσύνου τα βλέμματα των ομογενών ήταν στραμμένα στο περιτριγυρισμένο με λευκά καντήλια πορτραίτο της Κυριακούλας. Όλοι ήταν σκυθρωποί και το λαμπερό και γελαστό πρόσωπο της Κυριακούλας καθιστούσε ακόμη πιο συγκινητικό το όλο σκηνικό.

Ο αριχδιάκονος Διονύσιος Παπίρης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο π. Γεώργιος Κολιός, ενώ τελούν το ετήσιο μνημόσυνο για την Κυριακούλα Γασπαρή. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Μετά το μνημόσυνο ο Αρχιεπίσκοπος αγίασε την εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και συνεχάρη τους γονείς και τους συγγενείς που μετέτρεψαν τον πόνο και την θλίψη σε δύναμη και προσέφεραν τον οβολό τους για την υλοποίηση της υπόσχεσης που έδωσαν όλοι μαζί καθώς αποχαιρετούσαν την Κυριακούλα για τον κόσμο των Αγγέλων.

Αμέσως μετά τον αγιασμό της εικόνας ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στο Κοιμητήριο και τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη της Κυριακούλας.

Η Κυριακούλα, όπως  έγραψαν οι «Αναμνήσεις» σκοτώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιουλίου 2020 σε τροχαίο δυστύχημα στο Λέβιτάουν του Λονγκ Αϊλαντ, βυθίζοντας σε πένθος τους γονείς της, τους συγγενείς και κατ΄επέκταση την ομογένεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ενώ ανάβει το κεράκι μαζί με την μητέρα της Ειρήνη Γασπαρή. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία εψάλη στις 3 Ιουλίου 2020 στον εν λόγω ναό και ήταν πάνδημη. Αν και η Νέα Υόρκη βρισκόταν σε εγκλεισμό λόγω της πανδημίας, εν τούτοις οι ομογενείς αψήφησαν τον κίνδυνο και στον ναό δεν έπεφτε καρφίτσα.

Η Κυριακούλα Γασπαρή μεγάλωσε στους κόλπους της κοινότητας της Αγίας Μαρκέλλας στο Γουάνταγκ και διδάχτηκε στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό. Ακόμη και όταν αποφοίτησε από το Ελληνικό Σχολείο παρέμεινε ενεργό μέλος της Ελληνορθοδόξου Νεολαίας της κοινότητας και συμμετείχε σε διάφορες πολιτιστικές αθλητικές και φιλανθρωπικές δράσεις.

Μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο έγινε δεκτή στο Τμήμα Βιοεπιστημών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Φάρμινγκντέιλ του Λονγκ Άϊλαντ (SUNY Farmingdale) και έγινε δραστήριο μέλος της Ελληνικής Λέσχης (Greek Club).

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/tragikos-thanatos-20xronis-se-troxeo-sto-levitaoun-ayrio-i-kidia-tis-stin-agia-markella/,

https://www.anamniseis.net/apisteytos-o-thrinos-pandimi-i-kideia-tis-20xronis-kyriakoulas/,

Ανάλυση: Να προσφέρουμε τον οβολό μας για την διαιώνιση της μνήμης της Κυριακούλας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ενώ συλλυπάται την κ. Ειρήνη Γασπαρή. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Η εικόινα της Κοίμησης της Θεοτόκου, η οποία είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Κυριακούλας Γασπαρή. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Πηγή: anamniseis.net