ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΚΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Πάει, το φάγαμε (ή μας έφαγε..) το 2019. Μπροστά στη νέα χρονιά που έρχεται φουριόζα και μαυριδερή, να ο απολογισμός του σωματείου μας για τον χρόνο που την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια:

1.Παρουσιάσαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία την κωμωδία του Αριστοφάνη ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ, σε σκηνοθεσία Περικλή Βασιλόπουλου και μουσική Γιώργου Δίπλα.

2.’Εχουμε ξεκινήσει τις πρόβες για την επόμενη θεατρική μας παραγωγή, το ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, την οποία φιλοδοξούμε να ανεβάσουμε αμέσως μετά τις απόκριες του 2020, σε σκηνοθεσία του Περικλή Βασιλόπουλου.

3.Η νεανική μας σκηνή παρουσίασε εξαιρετικά στο Περιβόλι του Μπιρολένη τον Αύγουστο την σάτιρα ΥΒΟΝΝΗ, Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑΣ, σε σκηνοθεσία Βασιλικής Δευτεραίου και Κυριάκου Θέμελη Μπούα.

4.Διοργανώσαμε τον Αύγουστο με τεράστια επιτυχία στο ερείπιο του Ποτέντε το διήμερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους 3ο ΘΕΡΝΟΝ, που στήθηκε με την επιμέλεια της Αρτέμιδας Πατσαλιά Κωστήρη, της Δανάης Πατσαλιά Κωστήρη , της Ελένης Τσιγώνια και του Θωμά Βλησμά. Παράλληλα οργανώθηκε στον ίδιο χώρο μουσική συναυλία από το εξαιρετικό συγκρότημα Yusurum και έκθεση κολάζ της Ματίνας Σαράντη.

5.Ο Κινητός Κινηματογράφος του Φόρκυνα πρόβαλε για 6η συνεχόμενη χρονιά ταινίες σε διάφορα σημεία του νησιού μας με πολύ μεγάλη προσέλευση κοινού.

6.Διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον Λάμπρο Παπανικολάτο, την Νίνα Κασσιανού και τον Κώστα Ορδόλη ένα τετραήμερο σεμινάριο για νέους φωτογράφους με τίτλο ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ, το οποίο σχεδιάζουμε να γίνει μόνιμος θεσμός; με την μορφή του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας, με πολύ μεγάλες προοπτικές, έχουμε δε καταθέσει και σχετική πρόταση και πιστεύουμε να το υλοποιήσουμε εντός του 2020.

7.Κάναμε και τα δύο πάρτυ μας , ένα τις Απόκριες και ένα τον Ιούλιο στη Λούτσα, και ίδρωσε το μάτι μας από τον χορό….

Και όλα αυτά έγιναν χάρη στη δικιά σας οικονομική στήριξη και παρουσία και με μια μικρή οικονομική στήριξη από τον Δήμο Ιθάκης, που και αυτή είναι καλοδεχούμενη.

Δυστυχώς μέσα στο χρόνο που φεύγει, χάσαμε ένα ιδρυτικό μας μέλος, τον αγαπητό Διονύση Καραντζή. Θα τον θυμόμαστε για πάντα με αγάπη…

Αυτά τα ολίγα από εμάς του ΦΟΡΚΥΝΑ.

Σας ευχόμαστε να έχετε όλοι σας μια Καλή Χρονιά, με Υγεία, Αλληλεγγύη και αγωνιστική διάθεση και να στηρίζετε ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΦΛΑΜΠΑΣ