Ένοχος ο Νίκος Γεωργιάδης για την υπόθεση παιδεραστίας

Το Δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Την καταδίκη του, πρώην βουλευτή, Νίκου Γεωργιάδη για την υπόθεση παιδερασίας στη Μολδαβία αποφάσισε κατά πλειοψηφία το τριμελές Πρωτοδικείο. Αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει και ο Εισαγγελέας της Έδρας.

Το Δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ. Συγκεκριμένα για τις δύο υποθέσεις που συνεκδικάστηκαν, το Δικαστήριο επέβαλε: για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Επίσης, επέβαλε χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας είχε δηλώσει: «Προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής».

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση του κυκλώματος παιδεραστίας στη Μολδαβία είχαν δημοσιευτεί αναλυτικά ρεπορτάζ τόσο στη συγκεκριμένη χώρα όσο και στην Ελλάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης, στην απολογία του, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα πίσω από τα δημοσιεύματα καθώς, στο παρελθόν, διετέλεσε εκ των στενών συνεργατών του κ. Κυρ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, όταν είχε ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα, μετά από δημοσιεύματα και μηνυτήρια αναφορά του Κ. Βαξεβάνη, ο κ. Γεωργιάδης είχε παραιτηθεί από τη θέση του στη Ν.Δ, έως ότου ξεκαθάριζε η κατάσταση.

Τη υπερασπιστική γραμμή αυτή, ωστόσο, απέρριψε ο Εισαγγελέας σημειώνοντας πως «ο κατηγορούμενος Νίκος Γεωργιάδης, φρόντισε να μην εμπλακεί το όνομα του με κανέναν τρόπο περαιτέρω και σε οποιοιδήποτε νομική ενέργεια στη Μολδαβία. Προσέλαβε έναν από τους καλύτερους δικηγόρους στην Μολδαβία,  για να μην εμπλακεί το όνομα του σε καμιά υπόθεση. Με όποιο νομικό τρόπο ή μέσο η όπλο είχε προσπάθησε να μην συνεχιστεί η να ανασυρθεί η υπόθεση εναντίον του στη Μολδαβία».

Κατά της απόφασης, το σκεπτικό της οποίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί, θα ασκηθεί έφεση από τον κ. Γεωργιάδη.

Αναδημοσίευση από www,newpost.gr