ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΙΕΚΟΠΗ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ Α. ΠΟΛΛΑΤΟΥ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ένταση υπήρξε κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας, για τον θάνατο στο τροχαίο δυστύχημα  της 30χρονης Ολυμπιονίκη στην ρυθμική γυμναστική Άννας Πολλάτου.

Η δίκη που ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου και συνεχίστηκε χθες, διεκόπη και πάλι, λόγω παρέλευσης του ωραρίου του Δικαστηρίου, και θα συνεχιστεί στις 22 Φεβρουαρίου.

Η ένταση είχε να κάνει με τις αμφιβολίες που προέβαλε ο συνήγορος της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων, κατά την δίκη, σχετικά με τη φερεγγυότητα ενός εκ των εμπειρογνώμων, αφήνοντας σαφείς αιχμές…

Κατά την χθεσινή ημέρα, κατέθεσαν μόνο εμπειρογνώμονες, οι οποίοι δέχτηκαν και ερωτήσεις των συνηγόρων.

Η άτυχη Άννα, που  με την Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ το 2000, έχασε την ζωή της στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 17 Μαΐου 2014 στην Εθνική Οδό Πύργου – Πατρών, στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας.

Η Άννα Πολλάτου κατευθύνονταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης και από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο αυτοκίνητο που κατευθύνονταν προς την Πάτρα.

Από την σύγκρουση  υπέστη θανάσιμο τραυματισμό, ενώ τραυματίστηκαν δύο άτομα που επέβαιναν στο άλλο αυτοκίνητο.

Πέντε χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της  – το 2019 – βγήκε το πόρισμα, ότι αιτία για τον θάνατό της  ήταν κατασκευαστικό λάθος στο μοιραίο αυτοκίνητό της, με την τότε αντιεισαγγελέα Αμαλιάδας κα Αγγελική Κυριαζή να ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων.

Όταν τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, παρότι το μικρό όχημα της Άννας Πολλάτου χτυπήθηκε από την πίσω πλευρά, αποκολλήθηκαν το ταμπλό μαζί με το τιμόνι και μπήκαν βίαια στην καμπίνα του οδηγού. Η άτυχη αθλήτρια δέχτηκε τεράστια ώθηση προς τα πίσω, με συνέπεια να υποστεί κάταγμα στον αυχένα από την κάμψη και να βρει τραγικό θάνατο.

Χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας βρέθηκαν η μητέρα και ο ένας αδελφός  της Άννας Πολλάτου, οι οποίοι ζητούν δικαίωση, ώστε οι έλεγχοι να είναι αυστηρότεροι στην κατασκευή αυτοκινήτων για την ασφάλεια των πολιτών.

Πηγή: patrisnews.gr