Φορολογικά κίνητρα για την αγορά κράνους, αλλά και εντατικότερους ελέγχους, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η εικόνα των συγκοινωνιών και η πορεία των έργων υποδομής.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στο ζήτημα της χρήσης του κράνους για την ασφάλεια και την προστασία των μοτοσυκλετιστών, τονίζοντας ότι και ο νόμος θα εφαρμοστεί αλλά και η Πολιτεία θα ανακοινώσει φορολογικά κίνητρα για την αγορά κράνους.

Μάλιστα χαρακτήρισε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα οδικής ασφάλειας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, πως «είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο και έχουμε δεσμευτεί σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με μια σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε τους νέους οδηγούς, την ποιότητα των δρόμων μας, αλλά προφανώς και με την πολύ αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ».

Σε ότι αφορά την εικόνα των συγκοινωνιών, ο Πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά, ότι «ο Σεπτέμβριος δεν θα βρει την πόλη των Αθηνών  στην ίδια κατάσταση με αυτή την που επικρατεί σήμερα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Υπουργείου να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων. Το ίδιο ισχύει και για τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζουμε πόσο προβληματική είναι η κατάσταση που παραλάβαμε. Αυτό δεν είναι, όμως, άλλοθι για να μην βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση».

Μειώνεται ο ΦΠΑ για τα κράνη των δικυκλιστών

Ύστερα από συνεννόηση του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και σε συνέχεια της δέσμευσής του για τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων που αφορούν τη χρήση κράνους από τους δικυκλιστές, γίνεται γνωστό ότι ο ΦΠΑ για τα κράνη μειώνεται από το 24% στο 13%. Η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

“Η έτοιμη από καιρό κυβέρνηση Μητσοτάκη εξήγγειλε την, ήδη, έτοιμη ρύθμιση για μείωση φόρου στα κράνη”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.