Εορτασμός της “28ης Οκτωβρίου” 1940 στο Αργοστόλι.(pics & video)

Γιορτάστηκε στο Αργοστόλι η επέτειος της “28ης Οκτωβρίου 1940” με επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ Δημητρίου. Στην Δοξολογία παρέστησαν η Υπουργός κ. Θεανώ Φωτίου, η Βουλευτής κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου, ο Περιφερειάρχης κ. Θ. Γαλιατσάτος, οι δυο αντιπεριφερειάρχες Σπ. Γαλιατσάτος και Π. Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος κ. Αλ. Παρίσης, η υποψήφια για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μάκης Αλισανδράτος κ.ά.

Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε  η εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, κ. Ελένη Γραικούση.

Στη συνέχεια μετά τη Δοξολογία έγινε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Ακολούθησε η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, των προσκόπων, του Λυκείου των Ελληνίδων Αργοστολίου της Ακαδημίας Εμπορικού ναυτικού και λοιπών φορέων,  με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αργοστολίου, του Δήμου Κεφαλονιάς «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ»

Τέλος, ακολούθησεη καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr