Επαναλειτουργία της Μπάντας της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14 Νοεμβρίου 2018

Το ΔΣ της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας αποφάσισε ομόφωνα την επαναλειτουργία της Μπάντας της σχολής, μίας από τις ιστορικότερες μπάντες της χώρας μας. Την ευθύνη της επανέναρξης λειτουργίας την εμπιστεύθηκε στον Αγγελο Πρωτοψάλτη, τον νέο Αρχιμουσικό της Μπάντας. Το ΔΣ γνωρίζει την βαρύτητα και τις δυσκολίες του εγχειρήματος, θεώρησε όμως ότι το οφείλει στην ιστορία της, στις θυσίες όλων όσων υποστήριξαν τους σκοπούς αυτού του πολιτιστικού σωματείου απο σύστασης του – των μελών και διοικητικών στελεχών, των ευεργετών που υποστήριξαν και ανέστησαν την Φιλαρμονική μετά τους σεισμούς του 1953, και βεβαίως των μουσικών της. Το οφείλει πρωτίστως στην παράδοση της αγαπημένης μας πατρίδας Κεφαλονιάς. Το ΔΣ αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα του εγχειρήματος έχει δεσμευθεί σε 3ετές πρόγραμμα ανάπτυξης.

Ο νέος μας Αρχιμουσικός Άγγελος Πρωτοψάλτης γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μας έρχεται απο την Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας (την γνωστή ως «Παλαιά») όπου μέχρι προσφατα ήταν 1η Τρομπέτα & Καθηγητής Τρομπέτας. Υπηρέτησε 11 χρόνια ως υπαρχιμουσικός και 2 χρόνια ως αρχιμουσικός στην Φιλαρμονική Καρουσάδων, την Φιλαρμονική της ιδιαίτερης του πατρίδας. Ζει για την μουσική. Αφησε την Κέρκυρα και μαζί με την μνηστή του Μαρία Δημητρίου έρχονται να εγκατασταθούν στην Κεφαλονιά. Το διάστημα 2014-16 παρακολούθησε σεμινάρια Δ/νης ορχήστρας με τους Andrea Loss και Μίλτο Λογιάδη.

Ξεκίνησε μαθήματα θεωρίας μουσικής, σολφέζ και κόρνο 6 ετών και από 9 ετών τρομπέτα με τον Γεώργιο Σωτηρίου (Αρχιμουσικο Φιλ. Καρουσάδων). Αργότερα, 14 ετών συνεχίζει τρομπέτα με τον Δημήτριο Κάφυρη στην «Παλαιά» Φιλαρμονική. Απεφοίτησε απο το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας το 2002 και συνέχισε τις σπουδές του στην τρομπέτα στην Αθήνα στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών με τον Γεράσιμο Ιωαννίδη και στην συνέχεια με τον Σωκράτη Ανθη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Ειναι πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών, Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Μπάντας απο το Ωδείον Κερκύρας. Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια τρομπέτας και συνόλων χάλκινων (μουσικής δωματίου) με μουσικούς παγκόσμιου κλάσης όπως Timofei  Doxitser, Bo Neilson, Hakan Haderberger, Παναγιώτη Καίσαρη. Ως μουσικός εχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα ΚύπρουΣυμφωνική Ορχήστρα Παλαιάς Φιλαρμονικής, Συμφωνική Ορχήστρα Ιονίου Πανεπιστημίου και του Βασιλικού Κολλεγίου της Αγγλίας.

Ο Αγγελος Πρωτοψάλτης πέραν από Αρχιμουσικός και τρομπετίστας δραστηριοποιείται και ως συνθέτης. Εχει γράψει πάνω απο 50 εμβατήρια θρησκευτικού και πανηγυρικού χαρακτήρα. Τιμήθηκε με Πανελλήνιο (2016) και Ευρωπαϊκό (2017) βραβείο σύνθεσης σε διαγωνισμούς της  Φιλαρμονικής Μάντζαρος. Βραβεύτηκε επίσης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο για το εμβατήριο που αφιέρωσε στο τάγμα το οποίον υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία (2006-07). Το ΔΣ εύχεται ολόψυχα στον Αγγελο καλή επιτυχία, καλή εγκατάσταση και ελπίζουμε ότι η κοινωνίας της Κεφαλονιάς θα αγκαλιάσει τους Αγγελο & Μαρία αλλά και την προσπάθεια της Φιλαρμονικής και θα μας στηρίξει όπως και όσο μπορεί.

 

Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο – Educational Non-Profit Association Ριζοσπαστών 12, Αργοστόλι, Κεφαλονιά 28100 – 12 Rizospaston Str., Argostoli, Cephalonia, 28100 GREECE
Τ: +30 26710 25.946  
–  E: filarmonikisxolikef@hotmail.gr