Επείγον! Θα πέσει πολύ χιόνι Παρασκευή και Σάββατο στην Κεφαλονιά!

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 04.01.2019 και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς και το Σάββατο 05.01.2019 αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις, στα νησιά μας.
Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε συντονισμό με την Αστυνομική Δ/νση Κεφαλονιάς και τους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έχει αναλάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προς το σκοπό όπως το κύριο οδικό δίκτυο μείνει προσβάσιμο καθ΄όλη τη διάρκεια του έντονου καιρικού φαινομένου.
Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε, τους κατοίκους των νησιών μας αφενός μεν, να περιορίσουν τις κινήσεις με τα οχήματα τους στον απολύτως αναγκαίο βαθμό, αφετέρου δε, να ακολουθούν τις υποδείξεις των οργάνων της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΛ ΑΣ, για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπου απαιτείται.
Επίσης, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ότι θα πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης των κτηνοτροφικών τους μονάδων (ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στα ορεινά και σε μεγάλο υψόμετρο), από την κακοκαιρία. Τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης που προτείνουμε για τις κτηνοτροφικές μονάδες και τα εκτρεφόμενα ζώα, είναι η εξασφάλιση τροφής και ο σταυλισμός τους μέχρι το πέρας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ