Επέκταση του δικτύου ύδρευσης των Πουλάτων στη θέση «Σωτήρας»

Την επέκταση του δικτύου ύδρευσης των Πουλάτων στη θέση «Σωτήρας» αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Κεφαλλονιάς, κατόπιν σχετικού αιτήματος καταναλωτή που προτίθεται να κατασκευάσει στην περιοχή κατοικία.

Κατά μήκος του δρόμου στον οποίο θα τοποθετηθεί το εν λόγω δίκτυο υπάρχουν ήδη καταναλωτές συνδεδεμένοι με το κεντρικό δίκτυο του χωριού μας, οι οποίοι υδρεύονται με προσωρινές παροχές.

Στο σκεπτικό της απόφασης συμπεριλαμβάνεται και η εκτίμηση ότι στο μέλλον θα υπάρξουν και νέες αιτήσεις σύνδεσης στο Σωτήρα, ενώ το έργο θα εκτελεστεί με τη συμμετοχή της ΔΕΥΑΚ στο τμήμα που αφορά στον αγωγό και των καταναλωτών που θα αναλάβουν  το κόστος εκσκαφής και αποκατάστασης.

Ευκαιρίας δοθείσης και με κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί, θα θέλαμε να επαναλάβουμε την ανάγκη για άμεση αντικατάσταση του απαρχαιωμένου και με πολλά προβλήματα, δικτύου ύδρευσης του χωριού μας. Υπενθυμίζουμε ότι από τον Μάρτιο του 2016 έχει αποφασισθεί η αντικατάσταση τουλάχιστον τεσσάρων τμημάτων μήκους 1.200 μέτρων, η ταυτόχρονη μεταφορά των ιδιωτικών παροχών από τους παλαιούς σωλήνες και η μεταφορά πλησίον των νέων αγωγών, όσων ιδιωτικών παροχών βρίσκονται εντός ιδιοκτησίας. Για άγνωστους ωστόσο λόγους, το έργο μέχρι σήμερα παραμένει ανεκτέλεστο. Πάντως, σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Νίκος Ανουσάκης δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων ότι η αντικατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί εντός του έτους. Οψόμεθα…

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr