Επέτειος Γρηγορόπουλου | Η φωτογραφία προσαχθέντα με το εσώρουχο και οι αντιδράσεις

Η στιγμή που οι άνδρες των ΜΑΤ τραβούν το εσώρουχο του προσαχθέντα /Τατιάνα Μπόλαρη (Eurokinissi)

Το Διαδίκτυο μονοπωλεί από το βράδυ της Παρασκευής 6/12 μια φωτογραφία που δείχνει την προσαγωγή ενός ατόμου στα Εξάρχεια, μετά τις πορείες μνήμης για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην εν λόγω φωτογραφία, την οποία τράβηξε η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να έχουν γδύσει και να τραβούν το εσώρουχο ατόμου, το οποίο μόλις έχουν προσάγει από την περιοχή των Εξαρχείων.

Στην ανάρτησή της στο Facebook, η φωτορεπόρτερ αναφέρει: «Αυτές οι φωτογραφίες είναι προσαγωγή. Δεν είναι σύλληψη! Προσαγωγή σημαίνει κρατείσαι μέχρι να αποδειχθεί ότι έκανες κάτι. Η προσαγωγή, αλλά ακόμη και η σύλληψη δεν σημαίνει όμως ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ! Τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα του ανθρώπου που ξεγύμνωσαν στην κυριολεξία, τα μαζέψαμε και τα δώσαμε σε κάποιον που τον ήξερε, έμεινε το ένα του παπούτσι πάνω στο πεζοδρόμιο».

Μάλιστα, καταγγέλλει πως οι άνδρες των ΜΑΤ σχημάτισαν κλοιό γύρω από τους φωτορεπόρτερ, τους έσπρωχναν με ύβρεις, μέχρι που εμφανίστηκε κάποιος ανώτερος στην ιεραρχία και τους είπε «μην ακουμπάτε δημοσιογράφους».

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες που έχουν αποδεικτικό υλικό από περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας να απευθυνθούν στον μηχανισμό διερεύνησης του οργανισμού, ενώ έχει ήδη αποστείλει στον Συνήγορο του Πολίτη βίντεο και αναφορές που αναπαράγονται στο Διαδίκτυο.

πηγή: ethnos.gr