Επέζησε του κορωνοϊού, αλλά δεν άντεξε – «έφυγε» τρεις μήνες μετά τον σύζυγό της

O θρυλικός διευθυντής και πρώην πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ Γιώργος Χατζόγλου (George Τ. Hadjoglou) με τον σύζυγό του Δέσποινα (Denise) το γένοςΛιότης, Liotis. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ομογενής δασκάλα και συνάμα πρώην πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας «Αγία Αννα» της κοινότητας του Αγίου Παύλου στο Χάμπτεντ Ντενίς (Δέσποινα) Χατζόγλου το γένος Λιότη (Denise A. Hadjoglou) προ τριών μηνών κατάφερε να κερδίσει την μάχη με τον κορωνοϊό, αλλά ο θάνατος του πολυαγαπημένου συζύγου της Γιώργου Χατζόγλου (George Τ. Hadjoglou) και μια σειρά επιπλοκών στην υγεία της άλλαξαν τα δεδομένα.

Την Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 72 ετών έχοντας στο πλευρά τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Η σορός της το απόγευμα της Παρασκευής, 31ης Ιουλίου 2020, από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ομογενειακό γραφείο τελετών «Towers Funeral Home Inc.» στην διεύθυνση 2681 Long Beach Rd, Oceanside, NY.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί του Σαββάτου, 1 Αυγούστου 2020 και ώρα 11.00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στην διεύθυνση 110 Cathedral Ave, Hempstead, NY και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο Greenfield Cemetery στη διεύθυνση 650 Nassau Rd, Uniondale, NY 11553, όπου αναπαύεται και ο σύζυγός της.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία λόγω των περιορισμών για τις συναθροίσεις για την παρεμπόδιση της πανδημίας του κορωνοϊού θα λάβει χώρα σε στενό οικογενειακό περιβάλλον και μόνο με προσκλήσεις.

Η Ντενίς και ο Γιώργος Χατζόγλου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Καλλιόπη (Kelly) και Donald Haass, Ευστάθιο (Steven) και Tara Hall,  Ριγέτα (Erika) και Mark Palmer, τα εγγόνια Steven (Eυστάθιο) και Michael (Μιχάλη) Haαss, Alexander (Αλέξανδρο), Kennedy (Κωνσταντίνα) και Vance (Ευάγγελο) Palmer, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Η Ντενίς (Δέσποινα) το γένος Λιότη γεννήθηκε στο Μπρούκλιν στις 3 Ιουλίου 1948 στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και ήταν μοναχοκόρη των αειμνήστων Ευσταθίου και Ριγέτας Λιότη (Ricky Liotis).

Οι αείμνηστοι γονείς της την γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία της και της παρείχαν την δυνατότητα να διδαχτεί την ελληνική γλώσσα και να αποφοιτήσει από τα καλύτερα πανεπιστήμια.

Μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο Fort Hamilton High School του Μπρούκλιν έγινε δεκτή και αποφοίτησε με άριστα από το Κολέγιο του Κουίνς. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Παιδαγωγικής του Adelphi University, έγινε δασκάλα και αφιέρωσε όλη της την ζωή στην παιδεία. Ήταν δασκάλα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αφυπηρέτησε από το 181ο Δημόσιο Σχολείο στo Rosedale του Κουίνς.

Στις 20 Απριλίου 1969 χόρεψε στον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν τον Χορό του Ησαϊα Γιώργου Χατζόγλου (George Τ. Hadjoglou), τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης και μόνον ο Χάρος κατάφερε να τους χωρίσει στις 25 Απριλίου 2020.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά, την Καλλιόπη, τον Ευστάθιο και την Ριγέτα (Erika), τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους.

Η Καλλιόπη είναι κομμώτρια, ο Ευστάθιος διευθυντής και αρχιμάγειρας εστιατορίου, ενώ η Ριγέτα ακολούθησε τα χνάρια των γονέων της και είναι δασκάλα Λυκείου.

Η Ντενίς και ο αείμνηστος Γεώργιος Χατζόγλου ήταν διακεκριμένα μέλη και στελέχη της κοινότητας του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ του Λονγκ Αϊλαντ και ασχολήθηκαν όσο ελάχιστοι με τα κοινά. Ο Γιώργος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν ένας από τους άξιους εκπαιδευτικούς της Νέας Υόρκης και τα τελευταία χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας διευθυντής του 135ου Δημόσιου Σχολείου στο Κουίνς Βίλατζ  του Κουίνς (P.S. 135Q The Bellaire School).

Έχει διατελέσει πολλά χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Σχολικής Επιτροπής και προσέφερε την δική του συμβολή στην αναβάθμιση του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ. Παράλληλα προσέφερε τις υπηρεσίες του στο κοινοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης και στα φεστιβάλ της κοινότητα.

Παροιμιώδης ήταν και η προσφορά του στην ΑΧΕΠΑ, την κορυφαία οργάνωση των Ελληναοαμερικανών. Έχει διατελέσει πρόεδρος του 170 Τμήματος «Κωνταντίνος Κάσσης» της ΑΧΕΠΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος των επιτρόπων (Board of Governors Chairman).

Η αείμνηστη έχει διατελέσει πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας «Αγία Άννα» του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου καθώς επίσης και διευθύντρια του Κατηχητικού Σχολείου και η προσφορά της στην κοινότητα και στην ομογένεια ήταν εφάμιλλη της προσφοράς του συζύγου της.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη της στην κοινότητας του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ του Λονγκ Αϊλαντ  στην διεύθυνση 110 Cathedral Avenue Hempstead, NY 11550.

Πηγή: anamniseis.net