Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για σκύλο που έπεσε σε γκρεμό της Φθιώτιδας (pics)

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ο σκύλος που βλέπετε στις εικόνες, ο οποίος βρέθηκε στον γκρεμό αλλά σώθηκε μετά από επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ.

Την Κυριακή, παγκόσμια ήμερα των ζώων, ο “Πάρης” όπως είναι το όνομά του, βρέθηκε ένα βήμα πριν από το θάνατο. Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν ένα νεαρό ζευγάρι πήγε βόλτα το σκύλο του, στην περιοχή του Σκαμνού Λαμίας. Κάποια στιγμή το σκυλί που περπατούσε στην άκρη του δρόμου “έφυγε” στον γκρεμό.

Για καλή του τύχη στα 20 μέτρα είχε ένα μικρό “πλάτωμα” και η πτώση του σκύλου σταμάτησε εκεί, μετά υπήρχε το χάος.

Ο “Πάρης” άρχισε να καλεί σε βοήθεια αλλά η πρόσβαση στο σημείο ήταν αδύνατη. Έτσι κλήθηκε η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ όπου έφτασε στο σημείο με τέσσερα άτομα και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη αφού έπρεπε να πλησιάσουν και να πιάσουν το σκυλί, το οποίο ήταν τρομαγμένο και ανήσυχο, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Αν γινόταν το παραμικρό λάθος το σκυλάκι θα έπεφτε σε χαράδρα 500 μέτρων.

Τελικά χάρη στον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία των ανδρών της ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ η επιχείρηση διάσωσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο Πάρης χαρούμενος επέστρεψε στην οικογένειά του.

Πηγή: lamiareport