Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η εμβόλιμη δόση -Πότε θα καταβληθεί η πρώτη του 2020

Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για να πληρωθούν το υπόλοιπο δόσεων για το 2019.

Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει από το υπουργείο Εργασίας ότι η πληρωμή θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου μαζί με τα υπολοίπα επιδόματα που κατέβαλλε ο ΟΠΕΚΑ, τελικά τα χρήματα δεν μπήκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η εμβόλιμη πληρωμή θα γίνει τον Φεβρουάριο. Ωστόσο ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σχετική εντολή από το υπουργείο Εργασίας με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του ΟΠΕΚΑ να μην γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία καταβολής.

Πάντως η πληρωμή δεν αποκλείεται να γίνει και στα τέλη του μήνα, δηλαδή στις 28 Φεβρουαρίου μαζί με τα υπόλοιπα οκτώ μηνιαία επιδόματα που καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ. Εξάλλου το ίδιο είχε συμβεί και την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τότε ο ΟΠΕΚΑ είχε βγάλει σχετική ανακοίνωση για το κλείσιμο της πλατφόρμας και είχε ανακοινώσει ότι οι πληρωμές στους δικαιούχους (για τις αντίστοιχες αιτήσεις με τις φετινές) θα πραγματοποιούνταν στις 28 Φεβρουαρίου 2019, όπως και τελικά έγινε.

Το Μάρτη η καταβολή της πρώτης δόσης του 2020

Εξάλλου η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2020 μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό της κυβέρνησης, το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα πληρώνεται την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα.

Πηγή: aftodioikisi.gr