ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ !!!

Συμπολίτες συμπολίτισσες ενημερωθήκαμε ότι προ μηνών γινόταν λόγος στα αρμόδια γραφεία του υπουργείου δικαιοσύνης για τη μεταφορά του Μεταβατικού Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σάμης προς Αργοστόλι.
Δυστυχώς για την περιοχή μας δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αντιδράσεις ούτε από θεσμικούς παράγοντες , ούτε από τους δημοτικούς συμβούλους Σάμης, ούτε από άλλους αρμόδιους και έτσι η απόφαση είναι γεγονός.
Επειδή θεωρούμε ότι κανείς από όλους μας δεν αμφισβητεί την σημασία που έχει η λειτουργία του δικαστηρίου στη Σάμη για όλη την επαρχία μας αλλά ακόμη και για την Ιθάκη, πιστεύουμε ότι η έλλειψη αντίδρασης οφείλεται στην ανεπάρκεια των ανθρώπων αυτών που μέχρι σήμερα έχουν την αρμοδιότητα και την διαχείριση των κοινών.
Σίγουρα ο ρόλος του δικαστηρίου είναι άχαρος και σε ιδεατές κοινωνίες αχρείαστος˙ όμως στην παρούσα στιγμή και χρειάζεται και εξυπηρετεί η λειτουργία του την ευρύτερη και από την επαρχία μας περιοχή.
Και βέβαια εκτός του θεσμικού ρόλου η λειτουργία του δικαστηρίου εξυπηρετεί και οικονομικά την περιοχή, γιατί δεν διανύονται μεγάλες αποστάσεις από τους πολίτες για να κριθούν οι υποθέσεις τους χάνοντας χρόνο και χρήμα και γιατί η συγκέντρωση στη Σάμη όσων συμμετέχουν στη λειτουργική διαδικασία του δικαστηρίου αφήνει κάποιο όφελος οικονομικό σε καταστήματα τριγύρω, συνεισφέροντας αναλογικά στην οικονομία του τόπου.
Σπουδαιότερη σημασία όμως έχει για εμάς ότι ενώ αγωνιζόμαστε όπου και όπως μπορούμε να κρατήσουμε τις υπηρεσίες στην περιοχή, είτε κέντρο υγείας, είτε ταχυδρομείο, είτε τράπεζες, Δ.Ε.Κ.Ο. και άλλες, τα χτυπήματα από την κεντρική εξουσία είναι αλλεπάλληλα στοχεύοντας στην εξάντληση και στην ερημοποίηση της περιοχής.
Χωρίς ανακλαστικά οι τοπικοί παράγοντες, για ακόμη μια φορά εμφανίζονται ανεπαρκείς και ακατάλληλοι, ενώ είναι επικίνδυνο να συνεχίσουν να διαχειρίζονται τα μεγάλα ζητήματα του νομού μας.
Καλούμε όλους τους φορείς της επαρχίας Σάμης και τα συμβούλια τοπικών κοινοτήτων να τοποθετηθούν, για αρχή, με αποφάσεις τους ενάντια στην μεταφορά από 1/1/19 όπως αποφασίστηκε του Μεταβατικού Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σάμης.
Παράλληλα θα πιέσουμε τον υπουργό δικαιοσύνης να μην προχωρήσει σε υλοποίηση της απόφασης.
Ανάπτυξη με ταυτόχρονη αποδυνάμωση περιοχών είναι θεωρία που αποπνέει ειρωνική διάθεση και απαξίωση προς κάθε συνομιλητή, ενώ η πρακτική εφαρμογή της είναι καταστροφική για τις κοινωνίες που γίνονται αποδέκτες.
Γι’αυτό στέλνουμε μήνυμα στους ασκούντες την εξουσία να σταματήσουν να μας ειρωνεύονται και να μας απαξιώνουν σαν πολίτες αυτής της χώρας και να σταματήσει άμεσα η αποδυνάμωση της περιοχής μας.
Έχουμε άποψη για την ανάπτυξη του τόπου μας και γνωρίζουμε καλά τον τρόπο να την διεκδικήσουμε.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ