ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ

Χθες το απόγευμα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου στον κήπο του σπιτιού της κυρίας Μαρίας Δεληβοριά-Παπαδοπούλου, η Φιλαρμονική πραγματοποίησε μία μοναδική και εξ ίσου συγκινητική εμφάνιση. Μέσα σε μία ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα για άλλη μία φορά ήταν υπέροχη, όπου με τις μελωδικές τις εκτελέσεις απέσπασε τα συνεχή και δυνατά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Τελειώνοντας η δική μας η κυρία Μαρία ευχαρίστησε τα παιδιά, το μαέστρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Τόνισε και αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της λειτουργίας αυτού του πολύτιμου πολιτιστικού σχολείου του τόπου μας, επισημαίνοντας ότι μας κάνει υπερήφανους με τις πάσης φύσεως μουσικές εκδηλώσεις που συμμετέχει ή διοργανώνει τόσο στο νησί μας όσο και εκτός αυτού. Έδωσε συγχαρητήρια, ευχήθηκε καλή πρόοδο στα μαθήματα τους και πάντα επιτυχίες στα παιδιά της Φιλαρμονικής μας.

Είναι πολύ λίγο αυτό που προσφέρουμε στην  κυρία Μαρία Δεληβοριά-Παπαδοπούλου και δυσανάλογα μικρό σε σχέση με το μέγεθος της προσφοράς της στο Σύλλογο μας, στην τοπική μας κοινωνία και στη χώρα μας.

Εκ μέρους όλων των συντελεστών της Φιλαρμονικής Σχολής Ιθάκης για άλλη μία φορά την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Όπως αναφέρει το ellines.com, Θεωρείται η “μητέρα” της νεογνολογίας

Η Δρ Μαρία Δεληβοριά-Παπαδοπούλου είναι Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Φυσιολογίας στο Κολέγιο Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Ντρέξελ και Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Παίδων του St. Christopher.

Κατά τη διάρκεια της 60χρονης καριέρας της ως γιατρός, καθώς και μέσα από την πρωτοποριακή της έρευνα, έχει βελτιώσει δραματικά τη ζωή αμέτρητων παιδιών. Η αφοσίωσή της στα νεογέννητα των οποίων κινδυνεύει η ζωή, την καθιστά ηγέτιδα στον τομέα της Νεογνολογίας και της Περιγεννητικής Ιατρικής. Σήμερα θεωρείται η μητέρα της νεογνολογίας.

Το 1957 πήρε Πτυχίο Ιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, όπου έλαβε μεταδιδακτορικό δίπλωμα στη φυσιολογία και για τα επόμενα 29 χρόνια ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού της σχολής. Το 2006, της απονεμήθηκε η έδρα Ralph W. Brenner στην Παιδιατρική, στο Ίδρυμα St. Christopher για τα Παιδιά.

Από το 1970 είναι Επισκέπτρια Καθηγήτρια, ενώ έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια και ιατρικά κέντρα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, στη Νότια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία για πάνω από 35 χρόνια.

Η Δρ Δεληβοριά-Παπαδοπούλου έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων το American Academy of Pediatrics Lifetime Achievement Award και το National Lifetime Achievement Award από το Castle Connolly. Εργάστηκε στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και είναι μέλος πολυάριθμων επιστημονικών εταιρειών, ενώ της έχουν απονεμηθεί τρία επίτιμα διδακτορικά διπλώματα από πανεπιστήμια.

Έχει υπηρετήσει σε πολλές ακαδημαϊκές και νοσοκομειακές επιτροπές και είναι κριτικός σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, όπως το New England Journal of Medicine. Το κλινικό της έργο εμφανίζεται σε περισσότερες από 970 δημοσιεύσεις.

Είναι μέλος πολλών επαγγελματικών οργανώσεων όπως η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία, η Αμερικανική Εταιρεία Φυσιολογίας, η Εταιρεία Παιδιατρικής Έρευνας και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Πηγή: ithacanews.gr