Επιστήμονες δημιούργησαν γουρουνοπίθηκο

Δύο μικρά γουρουνάκια που γεννήθηκαν πρόσφατα στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι εξωτερικά δείχνουν απολύτως φυσιολογικά στο DNA τους έχει Προστεθεί γενετικός κώδικας πιθήκων.

Όπως αναφέρει το Έθνος, Ομάδα ερευνητών δημιούργησε τα ζώα χίμαιρες προσθέτοντας βλαστοκύτταρα πιθήκου σε γονιμοποιημένα έμβρυα γουρουνιών, όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό New Scientist.

Όπως αναφέρει ο Tang Hai, ένας από τους ερευνητές της ομάδας από το Εθνικό Εργαστήριο Βλαστοκυττάρων και Αναπαραγωγικής Βιολογίας του Πεκίνου, «αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μία ολοκληρωμένη χίμαιρα πιθήκου-γουρουνιού».

Σκοπός της ερευνητικής ομάδας είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι να μπορέσει να φτάσει στην καλλιέργεια ανθρώπινων οργάνων μέσα σε ζώα τα οποία να μπορούν να μεταμοσχευθούν.

Η ερευνητική ομάδα στην επιστημονική τις δημοσίευση, την οποία έκανε στο ακαδημαϊκό έντυπο Protein & Cell, στις 28 Νοεμβρίου, καταγράφει και τα ηθικά ζητήματα που γεννώνται από την εν λόγω διαδικασία.

Συνολικά, σε 4.000 έμβρυα γουρουνιών εισήγαγαν DNA πιθήκου και τελικά μόνο δύο από αυτά κατάφεραν να αναπτύξουν σωστά κύτταρα από πίθηκο και γουρούνι.

Πηγή: aftodioikisi.gr