Επιτέθηκαν σε οδηγό λεωφορείου επειδή τους ζήτησε να πληρώσουν εισιτήριο και να βάλουν μάσκες (vid)

Ο οδηγός του λεωφορείου στην Λαμία τους ζήτησε να πληρώσουν εισιτήριο και να βάλουν μάσκες όπως ορίζουν τα μέτρα ασφαλείας κι εκείνοι του επιτέθηκαν, ενώ του έσπασαν και το κινητό.

Ένας οδηγός λεωφορείου στην Λαμία δέχθηκε επίθεση από Ρομά, επειδή τους ζήτησε να πληρώσουν εισιτήριο και να βάλουν μάσκες. Μάλιστα του έσπασαν μέχρι και το κινητό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr στην πλατεία Πάρκου επιτέθηκαν στον οδηγό όταν τους ζήτησε να ακυρώσουν εισιτήριο όπως και οι άλλοι επιβάτες και φυσικά να φορέσουν μάσκα.

Τότε άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν, ενώ του έσπασαν το κινητό, χτυπώντας το προστατευτικό plexiglass του οδηγού.

Οι επαγγελματίες της πλατείας Πάρκου έχουν φτάσει στα όριά τους και κάνουν έκκληση στην Αστυνομία, την Εισαγγελέα και τον Δήμο να δώσουν άμεσα κάποια λύση στο θέμα των ρομά και των εξαρτημένων ατόμων, που έχουν μετατρέψει την πλατεία σε γκέτο.

«Δεν έχουμε κάτι με τους ρομά οι οποίοι είναι σωστοί όπως όλοι οι επιβάτες με τις μάσκες τους, τα εισιτήριά τους τους ή τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που έχουν προμηθευτεί. Και σας πληροφορώ ότι οι περισσότεροι ρομά είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Υπάρχουν όμως κάποιοι οι οποίοι είναι λίγοι αλλά δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα στους συναδέλφους οδηγούς και τους επιβάτες. Σκεφτόμαστε ακόμη και την διακοπή των δρομολογίων σε ορισμένες περιοχές εάν δεν λυθεί το πρόβλημα…..» , λέει ο πρόεδρος των Αστικών συγκοινωνιών Λαμίας Νίκος Γούλας.

Πηγή: gazzetta.gr