Προς ολοκλήρωση οδεύει η ανάκριση για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, τον περασμένο Μάιο.

Η 35χρονη κατηγορούμενη βρίσκεται εδώ και 5 μήνες στη φυλακή και συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της και μένει να φανεί στην πράξη εάν θα προχωρήσει σε συμπληρωματική απολογία ή θα αναμένει την ώρα της απολογίας της στο δικαστήριο για να δώσει απαντήσεις.

Σε λίγες εβδομάδες, όταν και θα κληθεί η υπεράσπισή της να υπογράψει το πέρας της ανάκρισης, θα φανεί στην πράξη εάν η υπεράσπιση ζητήσει να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις η 35χρονη και να μιλήσει για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η νέα 17η τακτική ανακρίτρια είναι πιθανόν ακόμη και στα τέλη Νοεμβρίου να έχει ολοκληρώσει τις ενέργειες για την υπόθεση και να προχωρήσει στο πέρας της κύριας ανάκρισης.

Η ανακρίτρια μελετά τα στοιχεία που της έχουν υποβληθεί από τις αστυνομικές αρχές, προχωρώντας σε κάποιες τελευταίες ανακριτικές ενέργειες και αν δεν υπάρχουν απρόοπτα και ανατροπές, σε μερικές εβδομάδες αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Στη συνέχεια, η δικογραφία θα παραπεμφθεί ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας και θα χρεωθεί σε εισαγγελέα, ο οποίος θα προτείνει την παραπομπή ή μη της κατηγορουμένης στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Οριστικά, εάν θα πραγματοποιηθεί η δίκη θα το κρίνει το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν, όπως αναφέρει το Secret, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, το συμβούλιο να μην παραπέμψει την υπόθεση στο ακροατήριο και αυτό γιατί τα ευρήματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία κρίνονται ικανά για να στείλουν τη 35χρονη στο εδώλιο.

Σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση φέρεται να έχουν προκύψει από το κινητό τηλέφωνο της κατηγορουμένης, αλλά και από όσα εντοπίστηκαν στο σπίτι και την τσάντα της. Νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν συγκλονιστικό εύρημα στο κινητό της 35χρονη την εφαρμογή tracer home, με την οποία φέρεται να παρακολουθούσε την 34χρονη Ιωάννα – μέσω τριών πομπών – που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό της.

Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί φωτογραφίες από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε το θύμα, όπως και απεικονίσεις οθόνης με το στίγμα της διεύθυνσης του γραφείου, στο οποίο δούλευε η Ιωάννα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΑγησίλαος Κονιδάρης: “Τηλε-εκπαίδευση ΝΑΙ γιατί είναι ανάγκη, αλλά να έχουμε εξασφαλίσει και τις συνθήκες ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τις ίδιες συνθήκες πρόσβασης σε αυτή”
Επόμενο άρθροΚΤΕΛ Κεφαλονιάς: Αυτά είναι τα νέα τοπικά δρομολόγια (πίνακες)