Επιτυχημένη η εμφάνιση της Φιλαρμονικής Σχολής Ιθάκης στον εορτασμό της επετείου της ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Φίλες και φίλοι

Η εμφάνιση της Φιλαρμονικής Σχολής Ιθάκης στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της ναυμαχίας της Ναυπάκτου υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Γιώργου Σκριβάνου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τίμησε εκτός των άλλων με την παρουσία της και τη συμμετοχή αρκετών Ιθακησίων στη σπουδαία αυτή νικηφόρα ναυμαχία, που καθόρισε την τύχη της Ευρώπης.
Το πρωΐ του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2019 με αφετηρία τον Ι.Ν. του πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου η Φιλαρμονική μας παιάνισε μαζί με τις Φιλαρμονικές της Λευκάδος και Ζακύνθου και τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από την Κέρκυρα,Λευκάδα και Ζάκυνθο. Μέσω του πεζόδρομου της κεντρικής εμπορικής οδού της πόλης της Ζακύνθου << Αλεξάνδρου Ρώμα >> και της πλατείας Αγίου Μάρκου κατευθύνθηκε στην πλατεία Σολωμού. Απεδόθησαν τιμές στο μνημείο των Ζακυνθίων Ναυμάχων και και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου ταυτοχρόνως από όλες τις Φιλαρμονικές.
Το βράδυ του Σαββάτου η μπάντα μας όπως και η αντίστοιχη της Λευκάδας έδωσαν συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου. Μέσα στη κατάμεστη αίθουσα του Π.Κ. Ζακύνθου οι δύο φιλοξενούμενες μπάντες έπαιξαν με μισάωρο πρόγραμμα η κάθε μία.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Φιλαρμονική Σχολή Ιθάκης για άλλη μία φορά πραγματοποίησε μία άψογη και άρτια εμφάνιση. Τόσο στην <περατζάδα> όσο και στη συναυλία ενθουσίασε και εντυπωσίασε το κοινό. Ιδιαίτερη εντύπωση μας προξένησε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
Ευχαριστούμε τους αρμόδιους φορείς για την πρόσκληση τους. Τους υπευθύνους του Μιλάνειου Ναυτικού Μουσείου Ζακύνθου και τους συνδιοργανωτές τους το Δήμο Ζακύνθου, την Π.Ε.Δ.Ι.Ν. και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. Ιδιαιτέρως δε, την κυρία Σταματία Γασπαράτου – Μιλάνου για τη φροντίδα, την ευγένεια και την υπέροχη φιλοξενία της.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο